dimecres, de novembre 08, 2006

Sun Microsystems té presència virtual a Second Life

L'entorn de vida virtual acull la presència de la multinacional del sector de la informàtica, que es va estrenar amb una roda de premsa també virtual.

Per celebrar la seva entrada en el món virtual, Sun Microsystems va donar una roda de premsa, però no de la manera com tradicionalment hem entès aquests actes; es va celebrar en exclusiva al ciberespai, concretament en el nou pavelló de Sun Microsystems en el món virtual Second Life, convertint d'aquesta forma a la multinacional nord-americana en la primera companyia de la llista Fortune 500 en celebrar una roda de premsa a Second Life.

La forma com es va celebrar l'esdeveniment fou l'aparició d'un "avatar" (representació virtual d'un usuari consistent en la imatge 3D d'una persona) corresponent a un alt directiu de Sun, que va donar la roda de premsa i amb el qual posteriorment es va poder xerrar de manera informal en el mateix pavelló de Sun.

A Sun l'ha atret el grau de participació de l'usuari que exigeix Second Life i les noves possibilitats de comunicació i interacció social, molt en línia a més amb la filosofia que segueix aquesta companyia i que es pot resumir en l'eslògan "the network is the computer" (la xarxa és l'ordinador), i en la qual cadascun de nosaltres hauria de poder treballar de forma independent a l'ordinador i plataforma informàtica que estigués usant en cada moment.

Evidentment això encara dista de ser possible avui en dia, almenys de forma massiva, però Second Life proporciona un entorn que, independentment de la màquina en la qual estigui instal·lat el client, en entrar al nostre compte, mostra el mateix entorn i amb les mateixes eines i objectes que hi havíem deixat.

Sobre Second Life

Second Life és un món virtual generat en tres dimensions que permet a l'usuari interactuar amb tota mena d'objectes, en la seva majoria representacions virtuals d'objectes reals com ara televisors o cadires. El seu èxit ha estat tal que fa poc va sobrepassar la màgica xifra d'un milió d'usuaris, i ha generat una economia que de virtual ha passat a ser real.

La moneda a Second Life és el Linden Dolar (abreujat L$), una divisa que rep el seu nom de Linden Labs, la companyia creadora i que manté els servidors de Second Life. Els dòlars Linden tenen la seva cotització i canvi oficial, i l'economia d'aquest món virtual s'està tornant tan poderosa que fa poc el banc nord-americà Citibank va obrir una oficina virtual a Second Life amb el mateix objectiu i les mateixes potestats que qualsevol altra oficina del món real.

Cada cop més empreses aposten per aquest món virtual que els permet, per exemple, realitzar encontres de negocis sense haver d'usar equips de videoconferència, o bé arribar a un públic massiu a través d'Internet amb accions i campanyes de màrqueting tal i com es farien en el món real.

Més informació:

Anunci de la presència de Sun Microsystems a Second Life
http://www.sun.com/aboutsun/media/presskits/secondlife/