diumenge, d’octubre 29, 2006

Wii: la propera revolució de Nintendo

Un comandament revolucionari que permet més interacció física del jugador amb el joc, característica que més crida l'atenció de la nova videoconsola de la companyia japonesa.

Wii (pronunciat "uií") és el curiós nom que els responsables de màrqueting de Nintendo han donat a la seva nova videoconsola, que arriba al mercat després del relatiu fracàs que ha suposat la GameCube, ja que les vendes fora del seu Japó natal no semblen haver arribat a les cotes esperades.

Tot i això, tant per dates (abans de la campanya de Nadal) com per capacitats tècniques, la nova màquina recreativa de Nintendo pot ser l'arma que permeti competir a aquesta històrica empresa amb els dos pesos pesats de l'actual món de les consoles: la Xbox 360 i la PS3. Aquesta darrera tindrà un petit problema, i és que no estarà present a les prestatgeries de mig món durant aquesta vinent campanya nadalenca, el que segons alguns analistes proporcionarà un avantatge substancial a la Xbox 360 de Microsoft.

Sense cap mena de dubte, el que crida més l'atenció de la nova videoconsola és el seu comandament, el Wii Remote, que s'allunya dels tradicionals comandaments de joc que les diferents videoconsoles de la marca i de la competència han anat incorporant al llarg del temps.

S'ha buscat un comandament que sigui al mateix temps simple i sofisticat, per atreure a públics de totes les edats i naturaleses a la vegada que no es defrauden les expectatives dels amants de les tecnologies més recalcitrants.

El comandament en si és allargat i disposa d'una sèrie de botons. Es connecta de sense fils a la videoconsola mitjançant tecnologia Bluetooth, i programat correctament permet que el jugador s'impliqui molt més directament en el joc. Amb ell s'imiten els moviments reals que es farien si els objectes del joc també fossin reals; per exemple, si estem en un joc de tennis, agafarem el comandament com si aquest fos el mànec d'una raqueta, realitzant els moviments com si realment estiguéssim colpejant una pilota. En un joc de cotxes, el comandament situat de forma transversal i agafat amb les dues mans simularia un volant, mentre que en un joc de matar en primera persona el Wii Remote funcionaria com a arma, apuntant i disparant. Fins a 4 comandaments poden ser connectats simultàniament a la videoconsola.

Juntament amb el Wii Remote tenim un complement anomenat Nunchuk, que es connecta al comandament i que disposa d'un control de moviment analògic enfront del digital del Remote. Això ens permet combinar-los fent que en determinats videojocs emprem ambdós comandaments, movent-nos amb el Nunchuk i disparant o realitzant accions amb el Remote.

Altres novetats destacables de la Wii de Nintendo són:

- Connexió sense fils 802.11 o a xarxa cablejada mitjançant un adaptador USB 2.0 usat com a port de xarxa.
- Es pot connectar sense fils a una Nintendo DS, videoconsola portàtil successora de la GameBoy que està tenint una bona acollida al mercat.
- Compatibilitat cap enrere amb els jocs i programari de la GameCube.
- Servei WiiConnect24 a Internet per facilitar el joc en línia als usuaris i formar comunitat de jugadors.

La data de llançament de la Nintendo Wii ha estat fixada per al 19 de Novembre, i el seu preu es farà més assequible que el de les seves competidores.

El catàleg de jocs inclou títols com el nou Legend of Zelda, una nova aventura del popular personatge Mario (Super Mario Galaxy), Metroid Prime 3: Corruption, i Battalion Wars II entre d'altres. Wii Sports es presenta com a una forma d'entrenar-se en l'ús del nou i poc habitual sistema de control de la Nintendo Wii.

Més informació:

The Official Wii Site
http://wii.nintendo.com/