divendres, de novembre 03, 2006

Oracle entra en el terreny dels sistemes operatius amb la seva pròpia distribució Linux

Es basa en el Linux de Red Hat emfatitzant en el seu suport empresarial.

Unbreakable Linux és el contundent nom que ha escollit la celebèrrima companyia Oracle per a batejar la seva distribució Linux, que consisteix també en la seva primera incursió en el món dels sistemes operatius.

Fins ara, el suport d'Oracle a Linux consistia en una sèrie de productes disponibles per al seu funcionament sobre la plataforma del pingüí. Amb aquest nou producte, Oracle aposta per oferir una solució completa, de forma que els seus clients no hagin d'acudir a un altre fabricant per a poder disposar d'un complet entorn per a la gestió de bases de dades.

El Linux d'Oracle es basa al seu torn en la distribució per a servidors de Red Hat, però eliminant qualsevol referència a la companyia del barret vermell per a posar els logotips propis d'Oracle. podríem afirmar, doncs, que més que una distribució, consisteix en un empaquetament de Red Hat i en un programa de suport tècnic.

Per als responsables d'Oracle, és important no fragmentar el mercat, pel què mantindran la compatibilitat amb la distribució de Red Hat "resincronitzant" el codi font de la seva distribució amb cada nova edició d'aquesta darrera.

Un dels punts forts en què vol insistir Oracle -i degut òbviament a la seva orientació empresarial- és, precisament, el suport. La companyia de bases de dades es compromet amb els seus clients a oferir-los suport tècnic (actualitzacions de seguretat i atenció telefònica o per correu electrònic) no només per a les noves versions del seu Linux, si no també per a les que vagin quedant obsoletes, de forma que el seu sistema disposarà de "cobertura" durant molt temps.

Oracle sembla voler fer la competència a Red Hat en aquest punt, doncs a les seves pàgines s'afirma que el suport tècnic que oferirà serà més econòmic que l'ofert per Red Hat. El preu marcat per Oracle és de 99 dòlars a l'any per sistema sense haver de complir cap requisit previ com per exemple ser ja usuari registrat d'algun producte Oracle.

La companyia compta amb el suport d'empreses de la talla d'IBM, HP, Dell o Intel en la seva aventura linuxera.

El Linux d'Oracle es pot descarregar gratuïtament des del site

Welcome to the Oracle E-Delivery Web site for Enterprise Linux
http://edelivery.oracle.com/linux

Més informació:

Oracle
http://www.oracle.com/index.html