dimecres, de novembre 01, 2006

Publicada amb gran èxit Fedora Core 6

Les grans expectatives generades per la nova versió de la distro hereva de Red Hat en el camp dels desktop ha provocat que el servidor principal de Fedora hagi caigut víctima del gran cabal d'informació que se li ha requerit.

Durant uns dies els servidors centrals del Projecte Fedora han presentat un cartell en el qual es redirigía a l'internauta a una llista de mirrors (miralls) per a què pogués descarregar la versió 6 de Fedora Core, distribució Linux orientada al desktop que es considera està entre les "grans" del sector al costat de SuSE, Ubuntu o Mandrake entre d 'altres. En el seu moment més àlgid, els pics de descàrrega van arribar a ser d'una cada dos segons, un volum de trànsit impossible de mantenir per a qualsevol site, i que amb lògica minvarà durant els propers dies.

En el moment d'escriure aquestes ratlles, el site de Fedora ha anat gaudint de períodes en els quals la situació era la normal, combinats amb períodes en els quals no es podia accedir a les seves pàgines.

Les principals millores introduïdes en aquesta versió són:

- Disponible per a les plataformes x86, x86-64 i PowerPC, podent ser instal·lada en ordinadors PC i Apple Macintosh, tant l'antiga generació basada en PowerPC com la nova en xips Intel.
- Gnome 2.16 i KDE 3.5.4, les darreres versions dels dos entorns d'escriptori.
- Millorat l'aspecte visual amb un nou tema, fons de pantalla i tipografia per al text.
- Inclòs el gestor de finestres Compiz, que aporta efectes gràfics avançats.
- Nou applet puplet, que informa quan es troben disponibles les actualitzacions de programari preparades per a la seva descàrrega.
- Disposa d'un nou i millorat (completament rescrit) system-config-printer, basat en CUPS 1.2 .
- El reproductor multimèdia Helix ha estat canviat per Totem. Al seu torn, Helix ha estat mogut a la secció Fedora Extras.
- Inclosa l'aplicació GnuCash 2.0 que consisteix en un gestor de finances personal amb el qual controlar els comptes bancaris entre altres coses.
- Anaconda Ara pot actualitzar el sistema des de repositoris no oficials i de terceres parts.

Més informació:

Fedora Project
http://fedora.redhat.com/