dimecres, d’octubre 25, 2006

Microsoft vol acostar la videoconferència a totes les empreses

El dispositiu RoundTable serà una alternativa econòmica a les sales de videoconferència dedicades.

La videoconferència és potser una de les tecnologies informàtiques que més criden l'atenció dels usuaris finals, que veuen en les converses amb càmera de vídeo i micròfon de la missatgeria instantània l'exponent més assequible d'aquesta pràctica utilitat. Tot i això, i des d'aquesta base tan simple, la videoconferència pot arribar a cotes de qualitat molt altes, com les ofertes per les sales dedicades a aquesta tasca.

Tot i això, els equips de videoconferència moderns encara presenten alguns inconvenients, com el seu elevat preu de compra (el que els fa inassequibles per a la majoria d'empreses) i són complicats de fer anar. Les sales especialitzades normalment s'han de reservar amb dies i fins i tot setmanes d'antelació per al seu ús durant unes poques hores.

Microsoft vol trencar la barrera que suposa l'ús de la videoconferència amb aquests costosos equips presentant un nou maquinari que combinat amb els seus programes Office Communications Server 2007 o Live Meeting permeti gaudir de tota la qualitat d'una sala de videoconferència dedicada sempre que es vulgui per un mòdic preu i amb una simplicitat absoluta.

El maquinari RoundTable consisteix en una càmera panoràmica (capaç de recollir imatges en 180 graus) que inclou un micròfon d'ambient i que es connecta mitjançant un port USB estàndard a un PC. A partir d'aquí, i amb el programari esmentat abans, es realitza la videoconferència.

Mitjançant l'ús de l'Office Communications Server 2007 és possible disposar de les imatges de tots els participants en la videoconferència, essent destacats aquells que parlen en cada moment, amb el que ràpidament qualsevol oient centrarà la seva atenció en els interlocutors.

Però les bondats del Microsoft Office RoundTable no acaben aquí; gràcies a les eines i protocols desenvolupats per la companyia de Redmond fins avui, durant la celebració de la videoconferència serà també possible retocar documents entre tots els participants, o disposar de pissarres compartides per al treball en grup.

El seu preu s'estima sobre els 3.000 dòlars, més barat que el de molts equips de videoconferència dedicats. El seu debut davant el públic es realitzarà a mitjans del 2007.

Més informació:

Microsoft Eyes Future of Teleconferencing with RoundTable
http://www.microsoft.com/presspass/features/2006/oct06/10-20officeroundtable.mspx