dilluns, de novembre 13, 2006

Primer vídeo musical filhttp://www.blogger.com/img/gl.link.gifmat amb un telèfon mòbil

L'alta qualitat de la càmera integrada en el Nokia N93 permet un ús professional.

Si ja s'ha convertit en quelcom habitual disposar de càmera de fotos al telèfon mòbil o, en el millor dels casos, càmera de vídeo per a la realització de videoconferències, no és menys cert que aquestes cada dia milloren les seves prestacions, homologant-se en alguns casos a les càmeres fotogràfiques digitals de gamma mitjana dirigides al mercat de consum. Aquest és el cas del Nokia N93, un telèfon amb una càmera de vídeo de 3,2 megapíxels (2048x1536 píxels) amb lents Carl Zeiss Vario-Tessar i un zoom òptic de 3X.

Fins ara l'ús habitual de la càmera d'un telèfon mòbil no passava de ser lúdic per a la majoria de la gent, encara que aquests dispositius han resultat claus per captar la història mentre es produïen alguns dels fets més transcendentals de les darreres dècades (a més de luctuosos) com els atemptats del metro de Londres, en els quals les fotografies preses amb els telèfons mòbils de les persones que viatjaven en el tren subterrani van constituir un testimoni de primera mà del que va passar.

Amb l'augment de la qualitat del maquinari gràfic, les videocàmeres dels mòbils poden arribar a ser aptes per a tasques més professionals. Un bon exemple d'això és el darrer vídeoclip del cantant Rob Dickinson, antic líder de la banda Catherine Wheel i que ara treballa en solitari, i cosí del líder d'Iron Maiden, Bruce Dickinson. Aquest, titulat "Oceans" ha estat filmat completament amb la càmera d'un telèfon Nokia N93.

Dickinson no és el primer artista que cau rendit davant l'alta qualitat de la càmera del Nokia N93; amb anterioritat, l'actor i director cinematogràfic Gary Oldman va filmar un curt artístic anomenat Donut, també realitzat amb la videocàmera d'aquest model de telèfon.

Més informació:

Vídeo de Rob Dickinson a Yahoo! Music
http://music.yahoo.com/ar-20234562-videos--Rob-Dickinson

Pàgina del Nokia N93
http://www.nokia.com/nseries/index.html?loc=inside,main_n93&lang=es&country=ES