dissabte, de novembre 11, 2006

Google fa les cerques més personalitzables

Google Custom Search Engine permet restringir el rang de les pàgines entre les quals es busca, primar criteris davant d'altres o personalitzar l'aspecte de la pàgina de resultats.

Google ja proporcionava serveis de recerca personalitzats a administradors de webs i usuaris, però el servei que llança ara permet personalitzar al màxim no només les pàgines de resultats amb els colors o logos que ens interessi, si no que a més facilita moltes altres possibilitats.

Amb Google Custom Search Engine podrem seleccionar les pàgines que vulguem indexar per a, d'aquesta forma, restringir la nostra cerca de forma temàtica o bé a un subconjunt de pàgines que vulguem controlar. També podem seleccionar els criteris que primaran a l'hora d'ordenar els resultats d'una cerca.

Naturalment, l'aspecte dels resultats també es pot personalitzar, oferint d'aquesta forma una solució completa als responsables de pàgines web per a què insereixin un cercador que permeti a l'internauta trobar el que busca a tota la web o bé només al seu lloc web o en un subconjunt d'aquest.

Per a l'administrador de webs que inclogui un motor de cerca personalitzat a la seva web, aquest li pot donar alguns beneficis mitjançant el programa AdSense de publicitat en línia, creat i gestionat per la pròpia Google.

Més informació:

Google Custom Search Engine
http://www.google.com/coop/cse/