dissabte, d’octubre 07, 2006

Sony enceta una recollida global de bateries

La darrera crida de Lenovo/IBM per a què part dels seus clients canviïn la bateria fabricada per Sony dels seus portàtils ha estat la gota que ha fet vessar el got del gegant japonès, que ha començat pel seu compte la recollida i recanvi a nivell global.

Primer fou Dell la que va llançar un programa de canvi massiu de les bateries d'alguns dels seus models de portàtils, bateries que havien estat fabricades per Sony i que corrien el perill d'escalfar-se excessivament, arribant a explotar o calant-s'hi foc de forma espontània. El programa de Dell és el més gran vist fins avui, i afecta a clients d'aquesta companyia nord-americana a tot el món.

Després van venir els casos d'Apple i Toshiba i, finalment, ha estat l'antiga IBM (ara Lenovo) la que ha llançat una crida als recents compradors de diversos models dels seus portàtils per a què canviïn de forma gratuïta la perillosa bateria Sony de les seves màquines. No debades, durant aquestes darreres setmanes han circulat per la Xarxa imatges i vídeos d'ordinadors cremant a causa de l'explosió espontània de la seva bateria deguda al sobreescalfament.

De moment, s'ha aprovat un pla de canvi a nivell global, malgrat que no se n'han fet públics els seus detalls. Segons Sony, aquesta companyia es troba negociant els detalls amb els governs de diversos països, entre ells el dels Estats Units.

Els problemes semblen ser provocats per la contaminació per partícules de metall dels components interns de la bateria. Aquestes partícules poden entrar en contacte amb altres parts de la bateria, provocant un curtcircuit i que com a resultat d'això, la bateria s'encengui. Aquesta situació no és l'usual, ja que davant d'aquesta circumstància normalment l'equip s'apaga. Tot i això, sota certes circumstàncies passa que la temperatura augmenta a la bateria, cosa que provoca les flames.

Per atendre a tots els posseïdors d'ordinadors portàtils que vulguin rebre informació sobre si es troben afectats per la mesura i com realitzar el canvi de bateria, Sony ha habilitat un formulari a la seva pàgina web on l'usuari haurà de deixar les seves dades de contacte. Més endavant, la companyia japonesa anirà ampliant informació en aquesta pàgina web.

Més informació:

Pàgina web de suport per al programa de canvi de bateries global
http://esupport.sony.com/battery