dimecres, de setembre 27, 2006

Intel anuncia el primer processador de quatre nuclis per al novembre

El marc de l'Intel Developer Fòrum ha servit a Paul Otellini per a fer públics els plans de la companyia per a la comercialització de xips amb més de dos nuclis, els primers en el món de la informàtica.

La multinacional nord-americana que va inventar el microprocessador sembla disposada a treure-li tot el suc a la tecnologia del silici quan ja s'avança en la recerca d'una altra que la substitueixi amb nous processadors que incorporen fins a quatre nuclis en una sola pastilla. "La tecnologia del Silici es troba al centre de la solució", va afirmar sobre això Otellini.

Una de les revolucions més importants esdevingudes en el món de la informàtica aquests darrers anys ha estat sense cap mena de dubte l'aparició dels xips multinúcli, una revolució en la qual encara hi estem ficats i de la qual a molts els pot costar entreveure'n els resultats (que com tot en el món de la informàtica són poc predictibles a llarg termini). Els beneficis per a les tecnologies de virtualització i l'acceleració de gairebé qualsevol procés de còmput amb tot el que això implica són dues de les millores que comporta aquest nou tipus d'arquitectura a la informàtica del present.

Aquesta mateixa setmana, Paul Otellini (CEO d'Intel), ha aprofitat el moment dolç que viu la companyia que presideix per a presentar el que serà el primer xip de quatre nuclis llançat comercialment i que es podrà adquirir a partir d'aquest proper mes de novembre tant per a ordinadors de sobretaula com per a servidors.

Segons Otellini, les aplicacions actuals necessiten molta més potència de processament que temps enrere. El CEO d'Intel va citar com a exemple un vídeo de YouTube, al·legant que amb un ordinador antic (posem un Pentium II o III) gairebé no es podria ni començar a reproduir. "Ara més que mai la capacitat de processament importa, de la mateixa manera que la necessitat de reduir la temperatura generada, estendre la vida útil de les bateries, i reduir la factura de l'electricitat en els centres de dades es converteix en quelcom molt més necessari", va afirmar Otellini.

El nom comercial del primer xip de quatre nuclis llançat per Intel serà Core 2 Extreme Quad Core Processor. S'espera que aporti fins a un 70% de millora respecte al rendiment dels actuals Intel Core 2 Extreme Processor. Per al segment dels servidors, la sèrie Xeon 5300 amb cuadruple nucli serà llançada també enguany.

El pas següent serà llançar un nou xip de quatre nuclis durant el primer quadrimestre de 2007, que es convertirà en el producte de consum estrella de la companyia californiana i que portarà per nom Core 2 Quad Processor. Un altre nou xip Xeon per a servidors amb consum energètic de baix voltatge serà llançat també sobre les mateixes dates per a servidors Blade.

Més informació:

Intel CEO: Silicon Advances Usher in new era of energy efficient performance
http://www.intel.com/pressroom/archive/releases/20060926corp.htm