dilluns, de setembre 25, 2006

A partir del 26 de setembre ja es podran contractar els dominis .mobi

Estan pensats per acollir llocs web pensats i creats per a ser vistos des de dispositius mòbils com telèfons o PDAs.

La ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), entitat encarregada de gestionar els dominis d'alt nivell (genèrics) d'Internet per a tot el món, va aprovar el passat mes de novembre del 2005 el sufix de domini genèric .mobi, destinat a denominar els llocs web especialment preparats i optimitzats per a la seva visualització des de navegadors web corresponents a dispositius mòbils.

Darrera l'aprovació d'aquest domini hi ha hagut el suport d'empreses del món de la informàtica i les telecomunicacions de la talla de Microsoft, Nokia, Google o Vodafone, per esmentar-ne tan sols algunes.

Des del principi de la seva aprovació, ni aquestes poderoses empreses han pogut evitar les nombroses controvèrsies que han envoltat el domini .mobi, com per exemple l'argumentació de què es trencava la independència de dispositiu i que per a evitar-ho seria millor que les pàgines pensades i dissenyades per a dispositius mòbils s'agrupessin sota un subdomini, com per exemple http://mobi.paginaweb.com .

Les indústries van poder començar a registrar dominis .mobi a partir del 22 de maig del 2006, i des del 12 de juny passat poden fer-ho els posseïdors de marques registrades.

Més informació:

Register Dotmobi .mobi Domain Name Registration
http://www.mydotmobi.com/