dilluns, d’octubre 02, 2006

Mozilla presenta la RC1 de Firefox 2

Malgrat el mes de retard en el seu llançament, el navegador lliure per excel·lència no ha perdut llocs en la seva lluita amb l'Internet Explorer per a establir un estàndard de mercat, i es presenta amb importants novetats per a les principals plataformes informàtiques del mercat.

Des de fa uns mesos, la fundació Mozilla està treballant en la propera generació del navegador web Firefox, el qual es postula actualment com l'alternativa més viable al totpoderós Internet Explorer de Microsoft. Malgrat que portarà com a nombre de versió el 2, podem considerar-la la tercera gran iteració de Firefox després de la 1.0 i la 1.5 .

La present Release Candidate 1 (RC1) de Firefox 2 s'endarrereix un mes respecte a la data prevista inicialment per al seu alliberament, aquest passat agost, i com a resultat del retard de la presentació de la Beta 2 del mateix.

Entre les novetats del nou Firefox destaquen:

- Quan es torna a reobrir el navegador després d'haver-lo tancat o que l'aplicació hagi causat algun problema inesperat, aquest ho farà carregant les mateixes pàgines que contenia quan l'havíem tancat. Aquesta funcionalitat ja la té un altre gran navegador com és Opera.
- Millora en el sistema de pestanyes, que inclou la possibilitat de reobrir pestanyes prèviament tancades.
- Inclòs un sistema de protecció anti-phishing. El phishing (enganyar a un usuari per a què accedeixi a una web manipulada que intenta assemblar-se a una altra per tal de robar dades personals) és un dels problemes més preocupants i amb més creixement a Internet.
- Possibilitat de crear bookmarks (preferits) amb títols "vius", és a dir, que canvien quan són canviats a la pàgina enllaçada.
- Millorat el sistema de gestió de cercadors encastats en el navegador.
- Nova interfície d'usuari i nou tema per defecte.
- Millorat el suport de feeds RSS.
- Millorat el gestor d'Add-ons i el sistema d'extensions per a proporcionar més seguretat.
- Suport per a Javascript 1.7 .

La RC1 de Firefox 2 està disponible per a Windows, Mac OS X i Linux. En el primer cas, arriba a instal·lar-se i funcionar bé sobre Windows 98, el que no deixa de ser sorprenent d'una banda i pràctic per una altra, ja que molt poc programari d'última generació té en compte ja el vell sistema operatiu de Microsoft, centrant-se en el Windows XP i el seu futur successor Vista.

Més informació:

Firefox 2
http://www.mozilla.org/projects/bonecho/