dissabte, d’octubre 21, 2006

Microsoft presenta els programes de certificació de maquinari i programari per a Windows Vista

Són dos programes: un per a garantir el seu funcionament correcte sota el nou sistema operatiu, i un altre per a identificar l'excel·lència del producte dissenyat expressament per a Vista.

Microsoft ha presentat els seus programes de certificació de maquinari i programari per a Windows Vista, atès que -en complir amb els terminis de lliurament anunciats-, l'alliberament del nou sistema operatiu ja s'acosta, i les festes nadalenques seran una bona oportunitat per començar a vendre el nou programari i maquinari pensat per a aquesta plataforma. Cal recordar que Windows Vista estarà disponible per a clients corporatius en llicències per volum a partir del novembre, i per al públic en general al gener. Precisament aquesta darrera data ha provocat crítiques entre fabricants i venedors, doncs argumenten que en no ser presentat abans de la campanya nadalenca, això alentirà les vendes durant el període esmentat.

Els programes de certificació de Microsoft per identificar un producte com a compatible amb Windows Vista són dos: en primer lloc "Works with Windows Vista", una distinció que assegura la compatibilitat del dispositiu o programa amb el nou sistema operatiu de la companyia de Redmond. En segon lloc "Certified for Windows Vista", que no només garanteix la compatibilitat, si no que a més proporciona una experiència d'usuari superior quan funciona amb el nou Windows, malgrat que aquest concepte és una mica eteri.

Una cinquantena d'empreses han presentat ja més de 250 productes amb algun dels dos logotips certificats per Microsoft o que estan passant els tests per a certificar-se. Alguns d'ells són les noves targes gràfiques NVIDIA GeForce, teclats i ratolins sense fils Logitech, i el popular programari WinDVD i WinDVD Creator.

Amb l'objectiu d'assegurar que un ordinador comprat avui serà capaç d'executar sense problemes Windows Vista demà, Microsoft ha creat també la certificació "Windows Vista capable". Els PC's que compleixin amb els requisits per a executar el nou sistema de la companyia de Redmond disposaran d'un adhesiu amb el logo de la certificació.

Més informació:

Microsoft Partners to Offer New Windows Vista-Ready Products for Holidays
http://www.microsoft.com/presspass/press/2006/Oct06/10-1290NewProductsPR.mspx