dimecres, d’octubre 11, 2006

Microsoft finalitza el cicle de vida del Windows XP SP1

A partir d'ara, els usuaris que vulguin obtenir suport tècnic per al seu Windows XP, abans l'hauran d'actualitzar al Service Pack 2.

Aquest passat 10 d'octubre va acabar l'anomenat "cicle de vida" dels sistemes Windows XP que només tinguin instal·lat el Service Pack 1 o 1a. Això significa que aquests sistemes no podran ser actualitzats amb els futurs pegats de seguretat que publiqui la companyia de Redmond, amb el conseqüent perill per a la seguretat de les màquines afectades per aquesta mesura.

Tampoc el servei d'atenció al client ni el servei tècnic estaran disponibles per als clients de Windows XP llevat que aquests s'actualitzin al Service Pack 2, que es pot descarregar de forma gratuïta des d'Internet.

Per a comprovar la versió del Windows XP que disposa el nostre ordinador, només hem de clicar amb el botó dret del ratolí sobre la icona "El meu PC" per a, del menú emergent que en sortirà, seleccionar la darrera opció (Propietats). La informació que busquem es troba a la primera pestanya que ens apareixerà oberta a la finestra de propietats, titulada "Sistema", a la què a més ens indica el tipus de processador i la quantitat de memòria instal·lada.

La data inicialment prevista per a la fi del cicle de vida del Windows XP SP1 era el 17 de setembre del 2006, però per diversos motius s'ha acabat allargant fins al 10 d'Octubre.

Aquesta mesura podria deixar sense protecció a molts usuaris finals els coneixements informàtics dels quals no són suficients per a actualitzar el sistema operatiu, fet que redunda en la possibilitat d'un augment de l'activitat vírica i d'intrusions en ordinadors aliens per a dins d'uns mesos, si bé és previsible que aquest augment sigui lleu i es produeixi a mesura que es vagin trobant forats de seguretat i exploits en les versions no actualitzades del Windows XP.