dijous, d’octubre 12, 2006

Microsoft presenta noves funcionalitats anti-pirateig per a Windows Vista

Faran que el programari de la companyia de Redmond sigui més difícil de piratejar.

Microsoft ha presentat un nou conjunt de tecnologies destinat a impedir o, com a mínim, dificultar la còpia il·legal dels seus programes -ja sabem que en seguretat informàtica, el que una persona protegeix una altra persona ho desprotegeix tard o d'hora-. Els components d'aquest nou programa de seguretat s'agrupen sota el paraigua del nom Microsoft Software Protection Platform.

Aquest nou programari consistirà bàsicament en una nova forma d'activar els programes de Microsoft mitjançant el número de sèrie inclòs, i una nova forma de reaccionar davant les còpies il·legals instal·lades a les màquines.

Els primers productes que inclouran el nou sistema d'activació seran els sistemes operatius Windows Vista (successor del Windows XP) i Windows Server "Longhorn" (successor del 2003 Server), de propera aparició al mercat. No s'ha dit res de l'Office 2007, però podria ser plausible que també inclogués el nou mètode.

Amb aquestes novetats, els usuaris de versions legals del Windows gaudiran de funcionalitats a les quals no podran tenir accés els usuaris de versions piratejades com, per exemple, modes gràfics avançats o el programari de protecció contra malware Windows Defender. D'aquesta forma, i segons la visió de Microsoft, l'experiència de l'usuari "legalitzat" serà més completa que la de l'usuari posseïdor de programari il·legal.

Un punt que ja va provocar polèmica en el passat fou el de les actualitzacions de programari amb els pegats de seguretat de Microsoft. Aquest cop el gegant de Redmond ha garantit que tots els usuaris per igual (fins i tot els posseïdors de còpies piratejades del sistema) podran actualitzar els seus ordinadors amb els darrers pegats que cobreixin forats de seguretat publicats per Microsoft. Això és degut a les crítiques que la companyia de Bill Gates va rebre en el passat en negar-se a permetre l'actualització de sistemes piratejats, ja que en definitiva els usuaris de sistemes legals es podrien veure afectats per màquines amb sistemes piratejats que fossin una font de virus per estar desactualitzades.

Els usuaris de còpies "no genuïnes" del Windows patiran l'aparició d'un quadre a la banda inferior dreta de la pantalla que els indicarà, precisament, aquesta situació. Aquest quadre ja es pot veure en alguns Windows piratejats actualment. A més, si es detecta una còpia pirata del sistema operatiu, aquesta podrà entrar en un mode d 'ús reduït que consisteix en què l'usuari només tindrà accés al navegador web, no podent accedir a la resta de funcionalitats i facilitats del sistema.

En tot moment els usuaris podran obtenir informació sobre l'estat de la seva còpia del Windows a través de l'icona de Sistema del tauler de control.

Paral·lelament, la companyia de Redmond també publicarà la versió 2.0 de Microsoft Volume Activation, la seva eina d'instal·lació i activació de grans quantitats de còpies del Windows, dirigida a les empreses que posseeixen grans quantitats de PC's i la necessitat de gestionar-los tots de manera uniforme i centralitzada.

Més informació:

Microsoft's Software Protection Platform: Protecting Software and Customers from Counterfeiters
http://www.microsoft.com/presspass/features/2006/oct06/10-04SoftwareProtection.mspx