diumenge, d’octubre 15, 2006

Google proporciona als webmasters eines per fer més atractives les seves pàgines web

Els gadgets fins ara disponibles per a Google Homepage i Google Desktop també ho estaran per a pàgines web.

Un ampli conjunt d'objectes per col·locar a les nostres pàgines web ha estat disponibilitzat per Google de forma gratuïta a la Xarxa. Aquests objectes es poden trobar a

Google Gadgets For Your Webpage
http://www.google.com/ig/directory?synd=open

i consisteixen en una sèrie d'utilitats com per exemple un accés directe a Google Maps, un quadre de text que permet accedir directament a buscar la paraula o paraules introduïdes en el quadre a la Wikipedia, o bé coses més trivials com jocs senzills tipus Pacman.

Usar els Google Gadgets és tan simple com accedir a la pàgina que els conté, seleccionar el gadget o gadgets que vulguem, configurar les seves propietats com ara color de fons, tipus de lletra o propietats pròpies del gadget en concret, i Google ens proporcionarà un codi font HTML que haurem de copiar i enganxar a la nostra pàgina.

Els gadgets "resideixen" en els servidors de Google, i el codi que col·loquem en el nostre site és només una referència a la localització del gadget desitjat en el servidor de Google, amb els paràmetres necessaris per a què aquest gadget sigui configurat amb l'aspecte que hem volgut donar-li en el moment de la selecció.

No és la primera iniciativa de Google dirigida als administradors de webs, si no una més de les nombroses facilitats que la companyia del cèlebre cercador proporciona a aquest col·lectiu; des de fa ja temps, el responsable d'una pàgina web pot col·locar una caixa de text per buscar directament al Google des del seu site, anuncis amb els quals guanyar diners gràcies a Adwords, i algunes facilitats més procedents totes elles de Google. La present iniciativa es dirigeix a proporcionar les eines necessàries per donar a la nostra pàgina un contingut més viu i dinàmic.

De moment, l'administrador de webs interessat pot trobar fins a 1.286 gadgets entre els quals escollir aquells que li interessin, tot i que s'espera que el seu número vagi creixent de mica en mica.

Però Google no només presenta un llistat de Gadgets que ampliarà quan vulgui; la comunitat d'usuaris i desenvolupadors també tindrà molt a veure en aquesta iniciativa, doncs la companyia nord-americana ha obert l'API de programació dels seus gadgets i pensa incloure en el llistat disponible les creacions de terceres parts.

Qualsevol persona interessada en la creació de gadgets pot dirigir-se a

Google Code - Google Gadgets
http://code.google.com/apis/gadgets/

on trobarà informació i eines per a la seva creació.

Més informació:

Now You Can Have Google Gadgets on Your Webpage
http://www.google.com/press/annc/synd_gadgets.html