diumenge, d’octubre 22, 2006

Anunciat el primer Linux per a la PS3

Yellow Dog Linux 5.0 serà publicat en primer lloc per a la videoconsola de Sony i, posteriorment, per a ordinadors Apple Macintosh basats en processadors PowerPC.

Terra Soft Solutions, la mateixa empresa que fa unes quantes setmanes va anunciar que construiria el primer superordinador basat en el processador Cell -el mateix que equipa a les videoconsoles PlayStation 3-, ha anunciat la propera disponibilitat de Yellow Dog Linux (YDL) 5.0, distribució Linux per a PS3.

YDL 5.0 veurà la llum a mitjans de novembre, paral·lelament al llançament de l'esperada consola de Sony al Japó i als Estats Units (els usuaris d'altres racons del món com els europeus i els mexicans s'hauran d'esperar fins al 2007). Serà la primera distribució comercial independent de Sony, ja que la PS3 disposarà d'un sistema Linux instal·lat en el seu disc dur per a la càrrega de videojocs i altres funcions addicionals com ara la navegació per Internet.

L'entorn gràfic d'YDL 5.0 serà Enlightenment en comptes dels habituals Gnome o KDE, el que pot suposar un fort reconeixement per a aquest entorn, relativament desconegut entre els usuaris linuxers.

Cap a finals d'any, Terra Soft llançarà la versió per a màquines Apple Macintosh basades en processadors PowerPC de la seva distribució Linux.

Més informació:

Pàgina de Yellow Dog Linux 5.0
http://www.terrasoftsolutions.com/products/ydl/delivery.shtml