dijous, d’agost 17, 2006

RealNetworks i Novell anuncien acord per proporcionar suport multimèdia complet a SuSE Linux

Una de les conseqüències de l'acord és que SuSE Linux comptarà amb un reproductor multimèdia capaç de reproduir fitxers WMV i d'altres formats propietaris.

El principal inconvenient per a l'adopció de Linux entre els usuaris finals és la manca de programari instal·lat per defecte a les diferents distribucions que permeti la reproducció de fitxers multimèdia propis de la plataforma Windows o Mac OS, com els WMV i WMA de Windows Media o els QuickTime del programari homònim d'Apple.

Per solucionar això, i en el marc de la LinuxWorld que s'està celebrant aquests dies a San Francisco, dues companyies punteres en el món de la multimèdia i Linux com són RealNetworks i Novell, han anunciat la futura disponibilitat d'un reproductor multimèdia per a Linux capaç de reproduir els formats propietaris més populars.

L'acord permet que Novell inclogui el reproductor multimèdia RealPlayer i el reproductor d'àudio Helix Banshee -un nou projecte nascut al si de la Comunitat Helix l'objectiu del qual és crear un reproductor d'àudio de codi obert per al sistema operatiu del pingüí- en la propera revisió de la seva distribució SuSE Linux Enterprise Desktop 10.

La nova versió de RealPlayer per a Linux sortirà al mercat a finals d'aquest any, i permetrà als usuaris linuxers reproduir una gran varietat de formats de fitxer multimèdia, ja siguin els propis de Real com els MP3, OGG Vorbis, WMA i WMV a més de permetre escoltar emissions de ràdio en streaming.

Aquest salt qualitatiu de SuSE-Novell sense cap mena de dubte haurà de ser tingut en compte per tots aquells usuaris que estiguin buscant una distribució Linux adequada per migrar des de Windows.

Més informació:

Nota de premsa de RealNetworks anunciant l'acord amb Novell
http://www.realnetworks.com/company/press/releases/2006/real_novell.html