dilluns, d’agost 07, 2006

Un informe de Symantec afirma que la pila de protocols de xarxa del Windows Vista conté nombrosos bugs

Aquesta conclusió es basa en el fet que la pila de protocols de xarxa ha estat rescrita des de zero i no evolucionada a partir de la pila ja existent en anteriors versions de Windows, en la qual ja s'havien corregit nombroses fallades.

En un informe titulat "Windows Vista Network Attack Surface Analysis: A Broad Overview", Symantec analitza la seguretat externa del nou Windows Vista, és a dir, la seguretat que té un sistema operatiu quan se'l connecta a Internet per evitar intrusions o atacs procedents de la Xarxa de xarxes.

La companyia de Bill Gates ha optat per rescriure la pila del protocol IP en Vista per a així dotar de suport IPv4 i IPv6 natiu al seu nou sistema operatiu en una sola pila de xarxa, augmentar el seu rendiment i simplificar el seu desenvolupament i manteniment.

En els primers fulls de l'extens informe de Symantec (42 pàgines en total) la companyia dedicada a la seguretat informàtica critica el fet que, al rescriure la pila de protocols de xarxa, Microsoft ha tornat a cometre alguns dels mateixos errors que ja va cometre en el passat, proporcionant als crackers vies ja conegudes per realitzar atacs informàtics contra instal·lacions de Windows Vista. A més, i continuant amb les conclusions de Symantec, s'han introduït noves errades de programació que donen lloc també a noves fallades.

Com a conclusió general en aquest apartat concret (l'informe toca més temes), Symantec afirma que les primeres piles IP del Windows XP eren més segures que la pila que implementa actualment Windows Vista.

Tot i això, encara és d'hora, doncs Microsoft té a la seva mà la possibilitat de canviar la pila de protocols de Windows Vista en qualsevol moment, un cop vista la situació.

Els atacs de Symantec i altres companyies antivirus criticant la seguretat de Windows Vista s'estan donant d'ençà que Microsoft va començar a treure al mercat productes relacionats amb la seguretat informàtica, malgrat que encara no s'ha embarcat en la comercialització d'un autèntic antivirus. Malgrat tot, sembla que la por a què el gegant de Redmond pugui entrar en el seu mateix segment de mercat amb la força que acostuma a tenir a cadascun dels sectors que toca, està fent que la resta de companyies vinculades amb la seguretat informàtica vegin amb recel l'aparició de Windows Vista, i investiguin tots els possibles racons del nou sistema a la recerca de possibles fallades. Tàctica per guanyar-se el mercat o simple revenja contra Microsoft?

Més informació:

Informe de Symantec sobre la seguretat externa de Windows Vista. Les afirmacions en les quals es basa el present article poden trobar-se a les primeres pàgines, fins a la número 8
http://www.symantec.com/avcenter/reference/ATR-VistaAttackSurface.pdf