dissabte, d’agost 05, 2006

Microsoft fa públiques les possibilitats d'actualització a Vista des de versions anteriors de Windows

Serà impossible actualitzar des del Windows 2000 i des de l'edició de 64 bits de Windows XP, per la qual cosa els posseïdors dels esmentats sistemes operatius hauran de realitzar una nova instal·lació de Vista.

La companyia de Bill Gates ha donat a conèixer aquesta setmana les condicions en les què es podrà realitzar una actualització a Windows Vista des d'una instal·lació ja existent d'alguna versió anterior del seu sistema operatiu.

A diferencia d'una instal·lació "neta", l'actualització permet conservar les configuracions personalitzades de les quals s'ha dotat a una instal·lació anterior del sistema operatiu, així com els programes instal·lats -que continuen essent funcionals- i els arxius de dades de l'usuari, que es mantindran a les mateixes carpetes ja que no caldrà formatar la unitat de disc o partició de destinació per a la instal·lació.

La idea de Microsoft és que puguem actualitzar sempre que la versió que hàgim adquirit de Windows Vista sigui equivalent o superior a la versió de Windows XP que disposem en el nostre ordinador. Així, des de Windows XP Home podem actualitzar a qualsevol de les quatre edicions existents de Vista (Home Basic, Home Premium, Business i Ultimate). Des de XP Pro només podrem actualitzar a Business i Ultimate, des de Media Center Edition a Home Premium i Ultimate, i des de l'edició per a Tablet PC haurem d'actualitzar a Business o Ultimate.

Sorprèn el fet que no es pugui actualitzar la versió específica per a 64 bits del XP, i que els posseïdors d'aquest sistema hagin de realitzar una instal·lació neta de Vista. El que no sorprèn tant és que els usuaris de Windows 2000 no puguin actualitzar els seus sistemes operatius i es vegin abocats a una nova instal·lació, doncs ja sabem que amb cada iteració del seu sistema operatiu, Microsoft "obliga" una mica als seus usuaris a migrar radicalment des de les versions més allunyades en el temps. Problemes tècnics per a realitzar l'actualització degut a les diferències de construcció dels dos sistemes (2000 i Vista) podrien explicar també aquesta decisió.

Per a aquelles persones que vulguin saber si el seu ordinador suportarà el nou Windows Vista, existeix el programa "Windows Vista Capable and Premium Ready PCs", en el qual s'esmenten les especificacions que ha de tenir la nostra màquina per instal·lar i executar el nou sistema operatiu de Microsoft, i l'eina Windows Vista Upgrade Advisor, un programari que examina el nostre maquinari i realitza un informe que ens indica els punts forts i els febles de la nostra màquina a l'hora d'actualitzar-nos a Vista. Aquest programari es troba encara en fase beta, pel que és recomanable no refiar-se'n excessivament de les seves afirmacions fins que surti la versió definitiva més endavant.

Més informació:

Windows Vista: Upgrade planning
http://www.microsoft.com/windowsvista/getready/upgradeinfo.mspx