dijous, d’agost 10, 2006

VMware confirma nou producte de virtualització per a Mac OS X

Serà compatible amb els formats de fitxer de màquina virtual hardware existents per al programari de VMware en les plataformes PC.

A finals de juny, i en una entrevista concedida a Virtualization.info, Raghu Raghuram (vicepresident de plataforma de productes de VMware), confirmava l'interès de la seva companyia en entrar al sector del Mac OS X, oferint un programari de virtualització per a la plataforma d'Apple. Aquest punt ja ha estat revelat en la Worldwide Developers Conference que Apple celebra aquests dies a San Francisco.

VMware ha presentat en l'esdeveniment dirigit a la comunitat de desenvolupadors i usuaris d'ordinadors Apple Mac el seu primer producte per a la plataforma de Cupertino, sense dilucidar encara si es tractarà només d'un player que permetrà treballar amb màquines virtuals emmagatzemades en local, un client que es podrà connectar a un servidor, el propi servidor de màquines virtuals, o un conjunt de diversos programes que incloguin les funcionalitats llistades.

La companyia dedicada a la virtualització tampoc ha revelat si hi haurà una línia de productes gratuïts per als usuaris de Windows i Linux, que actualment disposen d'un servidor per a crear màquines virtuals i d'un player per poder treballar amb elles, de forma totalment gratuïta.

Una preocupació que ja pot estar en la ment dels usuaris és la compatibilitat entre les màquines virtuals generades amb els productes existents fins avui de VMware i el nou programari per a Mac. La companyia s'ha avançat a aquestes preocupacions i en la nota de premsa publicada confirma l'esmentada compatibilitat, de forma que una màquina virtual creada amb els productes gratuïts o de pagament de VMware per a Windows o Linux funcionarà sense més problemes en la versió per a Mac OS X de VMware.

Això obre als usuaris la possibilitat d'usar les nombroses "appliances", màquines virtuals creades per acomplir tasques específiques i que es poden descarregar entre d'altres llocs des de la mateixa pàgina web de VMware.

L'entrada de VMware en el sector dels Macs és deguda a diversos factors: en primer lloc el canvi de xips des de la plataforma PowerPC a l'arquitectura x86 d'Intel, que facilita en gran mesura la creació d'eines de virtualització i d'execució de programari en plataformes creuades. En segon lloc, l'existència a l'esmentada plataforma de Parallels, una companyia dedicada també a la virtualització que malgrat disposar de productes per a altres plataformes opera principalment en el sistema operatiu Mac OS X, gaudint-hi d'un gran èxit. El moviment de VMware cap al Mac OS X pot respondre també a una necessitat estratègica de parar els peus a Parallels.

Ja és possible pre-registrar-se per a rebre la versió beta en quant estigui disponible, probablement a finals d'aquest mateix any segons afirma la companyia dedicada a la virtualització.

Més informació:

VMware - Virtualization Software
http://www.vmware.com/