divendres, d’agost 11, 2006

Lenovo preinstal·larà Linux en una sèrie de màquines portàtils

Els ordinadors Thinkpad T60p comptaran amb SuSE Linux Enterprise Desktop (SLED) 10 preinstal·lada en el seu disc dur. És la primera vegada que un dels grans fabricants del món preinstal·la Linux a les seves màquines.

Malgrat la novetat -o el que s'ha venut a la Xarxa com a tal-, altres companyies ensambladores ja havien experimentat amb Linux anteriorment; la cadena nord-americana de supermercats Walmart va començar en el seu moment la venda d'ordinadors de baix cost amb Linspire preinstal·lat, mentre que altres empaquetadors de distros Linux han arribat a acords similars amb diverses companyies. Tot i això, un factor diferencia aquesta experiència de les altres: la dimensió, història i impacte de la companyia que la realitza.

Lenovo és l'hereva directa d'IBM en el segment de la informàtica de consum, una companyia històrica per haver creat l'arquitectura dels PC's, les màquines que regnen actualment en la majoria de domicilis i empreses. Lenovo va adquirir la divisió de microordinadors de Big Blue (sobrenom que rep IBM) a finals del 2004.

Els ordinadors en els quals Lenovo preinstal·larà Linux corresponen a la gamma professional, malgrat que naturalment podran ser adquirides per qualsevol mena d'usuari. La gamma Thinkpad T60p munta processadors Intel Core Duo a 2 GHz. amb un mínim de 512 MB. de RAM, i targes gràfiques d'última generació.

De fet, IBM fou una de les pioneres entre les "grans" del sector a oferir suport per a Linux, i la seva relació amb SuSE sempre ha estat bona. Qualsevol usuari que hagi instal·lat una SuSE Linux sap que en el menú d'instal·lació se'ns ofereix la possibilitat d'instal·lar eines específiques per a la gestió i administració dels recursos de la gamma de portàtils Thinkpad.

Juntament amb SLED 10, l'usuari podrà gaudir també d'aplicacions específiques com ara utilitats de configuració, gestor d'energia, connexions d'accés a xarxes preconfigurades i suport per connexió a docking stations entre d'altres.

Més informació:

Desktop Linux breakthrough: Lenovo preloads SUSE on ThinkPad
http://www.desktoplinux.com/news/NS7778908329.html