dissabte, d’agost 12, 2006

Sony Mylo, una eina de comunicació diferent

Funcionarà sota Linux, oferirà programari com Google Talk o Skype, i arribarà a les botigues nord-americanes al setembre.

Aprofitant el moment d'expansió dels "hotspots" WiFi (literalment, "punts calents", malgrat que en aquest cas es refereix a punts d'accés) en països com els Estats Units i Japó, i que aquesta tecnologia comença a ser incipient en diversos estats europeus, Sony ha decidit llançar una eina de comunicacions que segueix la filosofia de la Sharp Zaurus.

Lluny dels telèfons mòbils que incorporen la possibilitat de connectar-se a xarxes WiFi (com el Nokia 9300i) però que prioritzen les funcions de telefonia sobre les d'ordinador de butxaca/PDA, el Sony Mylo dóna prioritat al concepte de comunicació a través d'Internet, no oferint funcions de telefonia.

El que busca Sony amb aquesta nova "joguina" és que l'usuari es connecti a Internet a través d'una xarxa sense fils WiFi per a gaudir de tots els serveis de la Web 1.0 i 2.0 . Així, el Mylo disposarà de navegador web Opera, programes de missatgeria instantània Google Talk i Yahoo! Messenger, i el programari de VoIP Skype.

El programari que s'hi inclou és gratuït, de manera que no s'hauran d'adquirir una sèrie de "packs de servei" com en altres dispositius similars per a poder gaudir de tot el seu potencial, si no que l'única despesa que s'haurà de realitzar és la compra del propi aparell.

Segons informa el conegut site LinuxDevices.com, especialitzat en notícies sobre GNU/Linux funcionant en dispositius electrònics encastats o d'ús personal com ara PDAs, el nou dispositiu de Sony executarà una distribució de Linux per a dispositius encastats amb entorn gràfic Qtopia.

De moment no hem pogut obtenir informacions de quin processador funcionarà en el cor del Mylo, tot i que sí sabem que disposarà d'una pantalla TFT de 2,4" amb una resolució de 320x240 i 65.000 colors, 1 GB. de memòria Flash interna, tarja de xarxa WiFi 802.11b amb suport per a encriptació WEP i WPA, port mini-USB i ranura Memory Stick Duo.

A més, també compta amb un teclat retràctil molt semblant al de les PDAs-Smartphones QTEK, i les seves formes recorden amb gran claredat a les de la PSP, la versió portàtil de la popular videoconsola PlayStation.

La reproducció de música serà compatible amb els formats MP3, ATRAC i WMA, amb suport per a fitxers protegits per DRM.

Estarà disponible al setembre als EUA (per a Europa i Sud-amèrica encara no hi ha dates anunciades) i podrem escollir entre dos colors: negre i blanc. El preu serà d'uns 350 Dòlars.

El nom Mylo és un acrònim de "My Life Online", tota una declaració d'intencions per part de Sony amb aquest dispositiu.

Més informació:

Pàgina web oficial de Mylo
http://www.sony.com/mylo

Nota de premsa de Sony
http://news.sel.sony.com/en/press_room/consumer/computer_peripheral/release/24061.html

Article de LinuxDevices
http://www.linuxdevices.com/news/NS8202297251.html