divendres, d’agost 18, 2006

Microsoft anuncia futura eina gratuïta de desenvolupament de videojocs per a la Xbox 360

D'aquesta forma posa a l'abast de la mà de qualsevol persona la creació de videojocs per a la seva plataforma lúdica.

Microsoft ha anunciat la propera disponibilitat de XNA Game Studio Express, una eina de programació que es sustenta en la tecnologia XNA per permetre la creació de videojocs per a la plataforma Xbox 360 a qualsevol usuari o programador, ja sigui professional o amateur. En paraules de Microsoft, aquest producte "democratitza" el desenvolupament de videojocs.

L'anunci ha estat realitzat en el marc del Gamefest 2006, celebrat els dies 14 i 15 d'agost a Seattle (estat de Washington). En aquest esdeveniment, Microsoft mostra als creadors de videojocs les noves eines i tendències existents en el món de la programació d'aquest tipus de programari tan concret. L'encarregat de presentar el futur XNA Game Studio Express ha estat Chris Satchell, Mànager General del Grup de Desenvolupament de Videojocs de Microsoft.

El programari serà gratuït per a qualsevol persona amb un PC basat en Windows XP (seguint la mateixa tendència que la versió Express del conegut entorn de programació Visual Studio), i amb el pagament anual d'una quota de 99 Dòlars es podrà disposar a més d'accés a eines extra i la possibilitat de provar els videojocs desenvolupats en una Xbox 360.

La nova eina també podrà ser emprada en el desenvolupament de videojocs per al sistema operatiu Windows XP, convertint-se així en una potent plataforma de desenvolupament de jocs per a la majoria dels productes Microsoft. Sense cap mena de dubte, Sony haurà de reaccionar amb algun producte o iniciativa similar i que pugui fer-li la competència, o les companyies més petites ho tindran més fàcil per programar sobre els productes Microsoft, creant una futura migració des de la PlayStation a la Xbox i el PC.

La plataforma XNA consisteix en una sèrie de tecnologies específiques per al món de la programació de videojocs que permeten seguir un desenvolupament des del seu inici fins a la seva finalització.

Microsoft ha subratllat el suport que està trobant en centres educatius universitaris per a aquest llançament. De fet, el món universitari està avançant poc a poc cap a l'acceptació de la programació de videojocs com una disciplina més, i ja s'estan començant a oferir assignatures dedicades dins dels estudis d'informàtica, i fins i tot cursos dedicats completament a aquesta disciplina.

No s'ha donat encara una data definida per a la publicació de XNA Game Studio Express, però aquesta podria ser per a festes nadalenques. Mentre, podrem disposar d'una versió beta, que serà publicada el 30 d'Agost.

Més informació:

Nota de premsa de Microsoft
http://www.microsoft.com/presspass/press/2006/aug06/08-13XNAGameStudioPR.mspx

Microsoft Gamefest
http://www.microsoftgamefest.com/

Microsoft XNA
http://www.microsoft.com/xna/

1 Comments:

At 14:27, Anonymous Anònim said...

Doncs per a quí vulgui començar a probar ja pot amb al Beta del XNA.

Ara bé de moment fins a nadal, només per a windows.


Notícia i descarrega

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home