divendres, d’agost 25, 2006

HP anuncia suport per a Debian

El gegant de la informàtica inclourà Debian entre la seva llista de sistemes operatius suportats per la gamma de servidors ProLiant i BladeSystem a més de presentar un thinclient basat també en la famosa distribució.

Pocs dies després de què Lenovo anunciés el suport per a GNU/Linux en un model determinat de la seva gamma d'ordinadors portàtils Thinkpad, HP ha donat a conèixer a la LinuxWorld Expo que s'està celebrant aquests dies a San Francisco (Califòrnia, Estats Units) la seva oferta de suport en les seves màquines per a una de les distribucions més conegudes de Linux: Debian.

A diferència de la iniciativa de Lenovo, que ha pactat amb una companyia comercial, HP ha preferit treballar amb una distro que a priori no estigui vinculada amb cap empresa. Debian té fama de ser la distribució més lliure existent al mercat, i es basa exclusivament en la creació d'una comunitat de desenvolupadors que treballen de forma voluntària, tot i que s'accepten donacions i ajuda per part d'empreses però sense que aquestes portin el control de l'evolució de la distro.

HP ha anunciat que proporcionarà suport per a Debian en la seva gamma de servidors ProLiant i BladeSystem, a més d'oferir el primer thinclient basat en Debian, el model HP t5725 que podrà ser personalitzat amb els milers d'aplicacions disponibles per a Linux.

A més, la multinacional nord-americana també ha donat a conèixer una ampliació del seu middleware open source.

La iniciativa d'HP pot ser vista com a un pas endavant de GNU/Linux en el món corporatiu.

Més informació:

Nota de premsa d'HP
http://www.hp.com/hpinfo/newsroom/press/2006/060814a.html