diumenge, d’agost 27, 2006

Dell enceta un programa de canvi de bateries defectuoses

Després de setmanes amb fotos sobre l'incendi de la bateria d'un portàtil circulant per la Xarxa i altres incidents similars, Dell s'ha decidit a organitzar un programa de canvi de bateries de diversos models dels seus portàtils que podria afectar fins a a quatre milions d'usuaris.

Les bateries afectades ho són només de determinats models, que es poden comprovar a la web que Dell ha habilitat expressament per al cas (www.dellbatteryprogram.com). Els canvis només es realitzaran amb els models de bateria llistats a la pàgina esmentada, i no amb altres.

La major part dels ordinadors afectats han estat venuts als Estats Units, i Dell està realitzant els canvis per voluntat pròpia després que per Internet es donessin a conèixer uns pocs casos d'ordinadors portàtils que havien patit danys perquè les seves bateries s'havien encès a causa de sobreescalfament. Concretament, les bateries són marca Dell amb cel·les fabricades per Sony.

El problema va sortir a la llum paral·lelament a la publicació a la Xarxa d'unes imatges corresponents a un ordinador embolcallat en un foc provocat per la combustió de la seva bateria, fet ocorregut a la ciutat japonesa d'Osaka. A partir d'aquí, altres incidents foren donats a conèixer, el que finalment ha portat a Dell al programa de canvi de bateries.

Recomanem als propietaris d'un ordinador Dell que comprovin el model de la seva bateria i, en cas que estigui afectat -i seguint les recomanacions del fabricant nord-americà-, retirin l'esmentada bateria del seu portàtil (després d'haver-lo apagat convenientment) i informin a la companyia. Mentrestant , poden seguir treballant amb l'únic suport de la corrent elèctrica, una molèstia que malgrat tot evitarà mals majors que, tot i el que es pugui dir, són molt poc probables.

Més informació:

Pàgina web de Dell dedicada al programa de canvi de bateries
https://www.dellbatteryprogram.com/