dilluns, de juliol 03, 2006

CodeWeavers anuncia la propera disponibilitat de CrossOver Mac

Aquest paquet de programari permetrà l'execució de determinades aplicacions de la plataforma Windows en un Apple Macintosh basat en processador Intel.

La migració d'Apple als xips Intel està atraient cap a la plataforma hard/soft de la companyia de Cupertino a nombrosos desenvolupaments de programes que fins ara eren merament projectes de futur o simples quimeres. El cas que ens ocupa n'és un, i és que el programari CrossOver Office de la companyia CodeWeavers necessita executar-se sobre un processador x86, i el canvi de xips d'Apple possibilita la seva migració al Mac OS X.

CrossOver Office està basat en Wine, la capa d'execució de programari Windows sobre Linux. Wine no és un emulador o un programa de màquina virtual hardware per a l'execució de Windows, si no una capa de compatibilitat que proporciona al programari natiu de Windows els mateixos serveis i crides a l'API que aquest pot necessitar del sistema operatiu original de Microsoft.

Mentre que Wine intenta ser un programari de caràcter general, preparat per a executar gairebé qualsevol binari de Windows, CrossOver consisteix en compilar una distribució de Wine afegint-li una sèrie de pegats i optimitzant-la per a què executi a la perfecció un conjunt restringit d'aplicacions, com és el cas d'alguns dels programes que composen la suite ofimàtica Office de Microsoft.

CodeWeavers no només s'aprofita de l'esforç dels programadors de Wine, si no que a més en té alguns d'ells contractats i col·labora amb el projecte lliure amb codi font i recursos.

La versió per a Mac OS X d'aquest programari ha estat anunciada per a finals d'aquest mes de juliol o principis d'agost. Encara queda per definir exactament quines aplicacions podrà executar però segons CodeWeavers, probablement serà gairebé tot el catàleg d'aplicacions que ja poden córrer en la versió per a Linux de les llibreries CrossOver: els principals programes de les versions 2000, 2002 i 2003 d'Office (Word, Excel, PowerPoint i Access), Flash Player 7, QuickTime 7, Dreamweaver MX, Flash MX, iTunes,... A aquestes se li sumaran algunes més de l'Office 2003 i alguns jocs, encara sense confirmar.

El preu de sortida al mercat d'aquest producte serà de 59,95 Dòlars.

Més informació:

CodeWeavers
http://www.codeweavers.com/