divendres, de juny 30, 2006

Intel ven la seva divisió de xips per a dispositius mòbils

En un moviment inesperat, la multinacional californiana ha anunciat l'operació de venda de la seva divisió de fabricació de xips XScale per a dispositius mòbils com ara PDA's o smartphones a Marvell Technology Group per 600 milions de Dòlars.

Els xips XScale d'Intel són els successors dels StrongARM que Intel va adquirir en el passat a DEC, una companyia històrica en el món de la informàtica i avui dia ja extinta després de la seva adquisició per part de Compaq i de la fusió d'aquesta darrera amb HP.

Els XScale són molt populars, sent usats en diverses línies de PDA's, com les de Dell (Axim), Compaq (iPaq) o altres que no funcionen amb el sistema operatiu Pocket PC de Microsoft, com poden ser les Palm (Tungsten, Treo, Zire) o Sharp (Zaurus funcionant amb Linux).

Intel ha justificat la venda d'aquesta divisió en el fet que es vol centrar en el què per a ella és el nucli del seu negoci: processadors d'alt rendiment i baix consum, i tecnologies emergents per al sector mòbil com són el WiFi i el WiMAX. Tot i això, aquest darrer punt referit a tecnologies mòbils emergents xoca frontalment amb el fet que Intel es deixi perdre ser el proveïdor de l'arquitectura precisament més emprada en dispositius mòbils.

Malgrat l'acord, la multinacional californiana s'ha reservat el dret a continuar fabricant certs productes (que no han estat revelats) que ja fabricava la unitat de la qual s'ha desprès. Aquest punt consta a l'acord de venda signat amb Marvell.

Marvell Technology Group és una companyia líder en el desenvolupament i comercialització de solucions d'emmagatzematge i comunicacions que enfoca el seu negoci a tots els possibles sectors, incloent el domèstic, empresarial i operadores.

L'operació, que s'executarà en caixa malgrat que una part podria ser satisfeta a Intel en accions de Marvell, encara està pendent de l'aprovació de les autoritats reguladores pertinents.

Més informació:

Marvell To Purchase Intel's Communications And Application Processor Business For $600 Million
http://www.intel.com/pressroom/archive/releases/20060627corp.htm

Marvell
http://www.marvell.com/