divendres, de juny 23, 2006

Opera Soft llança la versió 9 del seu famós navegador web

Incorpora com a principals novetats les descàrregues integrades mitjançant el protocol BitTorrent, els thubnails per veure el contingut de les diverses pestanyes i l'ús de Widgets a l'escriptori.

La companyia noruega Opera Soft continua en la seva bona línia de manteniment del seu principal producte, el navegador web Opera que disposa de versions per a diverses plataformes informàtiques, des de les més conegudes fins a les més minoritàries.

Aquesta nova versió d'Opera es troba disponible per a les plataformes Windows, Solaris (Intel i Sparc), Linux (x86, PowerPC i Sparc), Mac OS X i FreeBSD (i386), totes aquestes versions de moment només en anglès (malgrat que existeixen versions anteriors localitzades en altres idiomes). Per a altres sistemes operatius com són QNX, OS/2 i BeOS, podem trobar versions antigues del navegador.

Les principals novetats de la nova versió 9.0 d'Opera són:

- Inclusió d'un gestor de descàrregues BitTorrent, un protocol que està aconseguint un gran èxit a Internet, tot i que darrerament s'ha vist també perseguit per les associacions de protecció dels drets de propietat intel·lectual, fet que va motivar també una certa polèmica amb la seva inclusió a l'Opera. El gestor de descàrregues del navegador noruec és ara transparent a les descàrregues que es realitzen mitjançant HTTP, FTP o BitTorrent.

- Previsualització del contingut de les pestanyes en thubnails. Ara, quan ens situem sobre una pestanya, podrem veure el que conté en forma d'una petita imatge flotant (el que tècnicament es coneix com a thubnail).

- Ús de Widgets, petites aplicacions que es poden situar a l'escriptori del nostre sistema operatiu afegint funcionalitats. Són idèntics als què facilita Mac OS X o el futur Windows Vista.

- Bloquejador de contingut. Podem impedir la visualització d'imatges o altres elements d'una plana web amb només prémer una tecla o un botó del ratolí.

- Possibilitat de configurar la nostra eina de recerca, tal i com ja inclouen la majoria dels navegadors.

- Editor de text avançat.

Més informació:

Opera
http://www.opera.com/