dimarts, de juny 27, 2006

Les videoconsoles de Nintendo comptaran amb una versió del navegador web Opera

Opera i Nintendo han arribat a sengles acords per a què la nova generació de videoconsoles domèstiques i portàtils compti amb un navegador web. Les beneficiades seran les consoles Wii i la portàtil DS.

La companyia noruega Opera, coneguda per la seva família de navegadors multiplataforma que es troba disponible per a una gran varietat de sistemes operatius i de dispositius mòbils, ha anunciat que la seva creació estarà també a l'abast dels usuaris dels productes de Nintendo, la cèlebre companyia de les videoconsoles que, fins a l'arribada de la PSP de Sony, ha dominat clarament i sense cap oposició el mercat de les consoles portàtils.

La primera consola en incorporar una solució d'Opera Soft serà la Wii -antigament coneguda com a Revolution-, que s'erigeix com la consola domèstica successora de la GameCube. Un dels punts més forts de d'aquesta videoconsola és el seu revolucionari comandament a distància, capaç de captar els moviments a l'espai tridimensional.

Els usuaris d'aquesta màquina podran navegar per la web gaudint també de les pàgines que facin ús de les darreres tecnologies, com per exemple AJAX, gracies a Opera.

Però abans d'això, el que veurem durant aquest estiu al Japó serà el navegador d'Opera per a la videoconsola portàtil Nintendo DS. Aquesta darrera va sortir al mercat en el 2004, essent l'hereva de la famosa GameBoy, i inclou la possibilitat de connectar-se a xarxes sense fils que emprin l'estàndard WiFi (802.11b). Amb aquesta funcionalitat, un navegador web sempre pot ser útil en un dispositiu tan petit i portàtil, que a més de ser un centre d'entreteniment, passa a partir d'ara a tenir també possibilitats per a la feina diària.

Opera per a Nintendo DS té el 24 de Juliol com a data de sortida al Japó, en format de cartutx estàndard com qualsevol altre joc de DS i a un preu de 3.800 Yens, uns 32 Euros.

Més informació:

Opera a la Wii
http://opera.com/pressreleases/en/2006/05/10/

Opera per a la DS
http://www.opera.com/announcements/en/2006/06/21/