dilluns, d’agost 08, 2005

Palm flirteja amb Windows Mobile?

Imatges filtrades a Internet mostren el nou model de telèfon intel·ligent Treo 670 executant el sistema operatiu per a dispositius mòbils de Microsoft, Windows Mobile. És això el principi de la fi per a l'hegemonia del Palm OS?

El lideratge en el segment dels sistemes operatius per a telèfons mòbils ha estat molt disputat últimament entre els dos principals rivals, Palm OS i Windows Mobile. El primer d'ells, hereu directe de la companyia que va concebre les PDA's tal i com les coneixem actualment, va a la baixa, mentre que el producte del gegant de Redmond va a l'alça. Darrere d'ells, dos "outsiders" de categoria: Linux i Symbian. Aquest darrer domina àmpliament en el segment dels telèfons mòbils intel·ligents, del qual sembla que serà difícil treure'l.

Des de fa algun temps Palm OS perd percentatge de mercat, degut principalment a què els nous compradors (aquells que adquireixen un dispositiu mòbil intel·ligent per primera vegada) es decanten per un dispositiu amb Windows Mobile. El problema és greu, de tal forma que un estudi realitzat per Gartner Group fa alguns mesos va revelar que per primer cop el Palm OS havia perdut el lideratge en nombre de màquines venudes equipades amb tal sistema operatiu en favor de les que empren Windows Mobile.

Les informacions filtrades a Internet indiquen que el proper model de smartphone (telèfon intel·ligent) de Palm (antiga Palm One), el Treo 670, funcionarà sota Windows Mobile.

De moment només són rumors no confirmats ni desmentiments oficialment, encara que recolzats per nombroses captures de pantalla del nou dispositiu. Si finalment es confirmés, podria ser un cop molt dur per a PalmSource, fabricant del sistema operatiu Palm OS. La confiança dels clients podria trontollar sota la lògica de que si ni la pròpia empresa confia en els seus productes -malgrat que Palm i PalmSource són companyies diferents, ambdues procedeixen d'una font comuna-, potser els de la competència siguin millors...

Tot i això, el moviment pot ser beneficiós per al fabricant de maquinari, ja que d'aquesta forma posaria el peu en un sector que fins ara no ha tocat (ens referim als dispositius equipats amb Windows Mobile).

Més informació:

The Treo 670 is real and does run Windows Mobile - Engadget - www.engadget.com
http://www.engadget.com/entry/1234000840053340/

HowardForums: Your Mobile Phone Community & Resource - CONFIRMED: Windows Mobile + Treo (Video Inside)
http://howardforums.com/showthread.php?t=695760