divendres, d’agost 05, 2005

La fundació Mozilla llança subsidiària amb ànim de lucre

La nova companyia, batejada com a Mozilla Corporation, s'encarregarà del desenvolupament dels productes Mozilla, la seva distribució i el màrqueting associat, buscant el lucre econòmic. D'aquesta manera, la fundació Mozilla vol promocionar de forma més efectiva els seus desenvolupaments.

Aquest passat dimecres dia 3 d'agost la fundació Mozilla va anunciar la creació de la corporació Mozilla, una empresa amb ànim de lucre, fet aquest darrer que la distingeix de la fundació del mateix nom -i que continuarà existint com a "mare" i referència de la corporació Mozilla- i que actua sense ànim de lucre. La comesa d'aquesta nova entitat serà la de mantenir actiu el desenvolupament dels diferents productes Mozilla (Firefox, Thunderbird, Camino,...), promocionar-los per tal de mantenir i augmentar el seu èxit i penetració en el mercat, i encarregar-se de tot el màrqueting associat amb les actuals i futures versions dels diferents productes.

El més probable és que la Fundació Mozilla es centri en el desenvolupament de codi font i en el debat intel·lectual sobre noves funcionalitats, nous productes, o noves línies de desenvolupament, mentre que la Corporació Mozilla recollirà els fruits d'aquesta, els "empaquetarà" en productes concrets com ara Firefox, i els distribuirà.

La nova Corporació Mozilla tindrà els seus quarters generals a Mountain View (Califòrnia) a la mateixa adreça que la Fundació Mozilla, i estarà composta inicialment per la modesta xifra de 36 treballadors. Tot i que serà una entitat comercial, no serà la típica empresa del Silicon Valley, ja que no oferirà stock options als seus treballadors entre altres avantatges d'aquesta amena.

La comunitat de desenvolupadors independents i externs al projecte però que col·laboren amb ell podran continuar fent-ho de la mateixa manera que fins ara.

Més informació:

Mozilla Foundation Reorganization
http://www.mozilla.org/reorganization/