divendres, de juliol 29, 2005

València acull un nova edició de la Campus Party

La connexió a Internet més ràpida de l'Estat Espanyol, principal atractiu en la inauguració de l'edició d'enguany, en la qual tindrà especial presència el programari lliure.

Amb el patrocini de la Generalitat Valenciana i Telefónica, i organitzat per E3 Futura, es va donar aquest passat dilluns dia 25 el tret de sortida a la novena edició de la Campus Party de València, la "party" (en anglès, festa) informàtica més important dels Països Catalans i d'Europa. Enguany s'hi han inscrit un total de 5.500 persones.

L'escenari de la trobada s'ha traslladat des de la Ciutat de les Arts i les Ciències de la capital del Túria fins al recinte firal de la mateixa ciutat, cosa que permet disposar de l'espai més ampli per a l'acollida de participants de què ha disposat l'organització fins ara.

Cultura de la llibertat

L'eix central de l'edició d'enguany de la Campus és el programari lliure i la cultura que ha generat. L'antiga Zona Linux s'ha rebatejat com a Zona Lliure per a recollir aquest canvi.

A més d'aquesta àrea, els participants poden passejar entre nou espais temàtics més: CampusCREA, Desenvolupament de videojocs, robòtica, modding, astronomia, jocs d'acció i estratègia, esports, simulació aèria i consoles.

1,8 Gigabytes d'ample de banda

La connexió a Internet, proporcionada per Telefónica, és la més gran que s'ha emprat per a un esdeveniment públic a l'Estat Espanyol. Per a fer-nos una idea de la velocitat que pot suposar això, n'hi ha prou amb dir que cada internauta present a la Campus navegarà 3.500 vegades més ràpid que des de casa seva...

SGAE, de la crítica a la col·laboració

L'any passat la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) va criticar durament a l'organització per no impedir la connexió dels participants a la campus als sistemes d'intercanvi de parells o P2P. En aquell moment, l'organització de la Campus va declarar que ells no eren qui per a impedir el lliure accés a un servei d'Internet, ja que un sistema P2P no és sinònim de delicte, si no una simple eina més que es pot emprar per al bé o per al mal.

Enguany l'associació que agrupa a les empreses i particulars per a la defensa dels drets d'autor ha col·laborat amb l'organització de la festa informàtica en qualitat de patrocinador, oferint una sèrie d'actes formatius sobre creació de continguts digitals i propietat intel·lectual.

La contrapartida oferta per l'organització a la SGAE podria ser el filtrat dels continguts intercanviats en els sistemes P2P des de la Campus. En el canal de xat de la festa (a la xarxa IRC-Hispano) es podia llegir aquest passat dimarts sobre els problemes dels que intentaven usar programes com el popular emule per a descarregar continguts des d'Internet; segons sembla, l'organització havia tancat els ports d'accés d'aquests programes o limitat en gran mesura la quantitat de tràfic que podia passar.

Algunes xifres

Com a dades curioses, esmentar que l'organització ha emprat en l'organització de l'esdeveniment un total de 250 quilòmetres de cable de xarxa i 30 quilòmetres de cable de fibra òptica. S'esperen un total de 100.000 visitants.

Més informació:

Campus Party 2005
http://web5.campus-party.org/index.php3

1 Comments:

At 14:31, Anonymous Anònim said...

if u want an ipod, you can go to www.getipodsforfree.com and do an offer. follow the instructions and they'll actually send you a freeipod, no joke, there's reviews all over the internet

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home