dimecres, d’agost 03, 2005

Apple revoluciona els ratolins

La companyia de Cupertino presenta el Mighty Mouse; no té botons i disposa d'un punt tàctil que li permet fer scroll vertical o horitzontal.

A primer cop d'ull el nou ratolí d'Apple es diferencia poc de la resta de "rosegadors" informàtics, amb l'excepció que en comptes de roda de scroll, disposa d'un punt semblant als trackpoints dels ordinadors portàtils IBM o Toshiba. Però, si ens hi fixem bé, veurem que tampoc disposa del botó que identifica als ratolins típics d'Apple o dels dos o tres botons habituals en el món PC.

A l'interior del Mighty Mouse (literalment "Ratolí Poderós") hi trobem una nova tecnologia sensible al tacte que permet programar el dispositiu com si tingués quatre botons. Amb aquesta tecnologia el ratolí pot saber si apretem a la seva banda dreta o esquerra.

Però la principal novetat del nou perifèric d'Apple resideix en la seva roda de scroll, substituïda per l'anteriorment esmentat punt tàctil. Amb ell, no només ens podem desplaçar en la dimensió vertical d'un document, si no que també podem fer-ho en l'horitzontal, aconseguint arribar a un desplaçament de 360 graus.

Als dos costats del ratolí s'hi inclouen altres dos botons pensats per a se ser manejats amb els dits polze i índex, donant lloc als quatre botons abans esmentats.

Mighty Mouse és compatible amb Mac OS X (com més recent sigui la versió, més funcions podrà fer) i Windows 2000 o XP. El seu preu de venda al públic és de 49 Dòlars.

Més informació:

Apple - Mighty Mouse
http://www.apple.com/mightymouse/