dissabte, de juliol 09, 2005

Google també classifica vídeos

El servei classifica bàsicament vídeos de cadenes de televisió, però també ofereix la possibilitat de que els usuaris "pugin" les seves pròpies creacions, convertint-se així en "competidors" de canals com la CNN o el Discovery Channel.

Des de planes web a imatges passant per grups de notícies i, a partir d'ara, vídeos. Sense cap mena de dubte, Google s'està convertint no només en un gegant d'Internet, si no en EL gegant d'Internet amb majúscules.

El nou servei de recerca de vídeos de la companyia nord-americana permet, com és habitual en aquesta mena d'eines, buscar per paraula clau. Els resultats que ens mostra són vídeos procedents de diverses cadenes de televisió nord-americanes, com per exemple CNN o ABC.

Les possibilitats de recerca estesa passen per buscar els vídeos corresponents a un programa en concret o tots els vídeos relacionats amb una sèrie de paraules clau però només d'un canal determinat. Malgrat tot, el principal problema és que els vídeos s'han de veure a través d'un visualitzador propietari que, de moment, està disponible per a navegadors Firefox 1.0 o superior i Internet Explorer 5.0 o superior sobre Windows 2000 o superior. De moment, doncs, els usuaris de Mac OS X i Linux queden exclosos no de la possibilitat de buscar entre els diversos vídeos, però sí de veure'ls un cop localitzats.

No tots els vídeos que formen part de la plana de resultats poden ser vistos, perquè molts estan sotmesos a restriccions per part de la cadena televisiva que els disponibilitza. En el cas que puguem reproduir el contingut, Google ens ho indicarà mostrant un icona amb el símbol "play" (un triangle) a la banda esquerra de l'enllaç.

Muntant nostre propi canal de televisió

Google Vídeo permet que, a més de veure els vídeos que produeixen les cadenes televisives o altres persones, també puguem publicar els que gravem nosaltres mateixos. Per a això, Google ha disponibilitzat un sistema per mitjà del qual enviem el nostre vídeo que després podrà ser reproduït gratuïtament o no, segons vulguem.

Google Vídeo es troba de moment en fase beta i pot ser accedit des de

Google Video Search
http://video.google.com/