dijous, de juny 30, 2005

Microsoft mostra novetats a la Gnomedex 5.0

Les novetats es centren especialment en l'Internet Explorer 7, amb una interfície d'usuari renovada en la que s'hi inclou un cercador integrat al més pur estil Safari, i es canvien certs elements d'orde i lloc.

Gnomedex és una conferència anual centrada en temes de noves tecnologies que compta amb diversos "keynote speakers" (conferenciants) de rellevància internacional. Per cert, que encara que el seu nom recordi al de l'escriptori gràfic per a Unix/Linux Gnome, no té cap relació amb aquest. La semblança és deguda al fet que la Gnomedex és organitzada per la companyia Lockergnome (gnome vol dir gnom en anglès).

Durant l'edició de la Gnomedex celebrada enguany, representants de Microsoft van mostrar diverses novetats com ara les primeres versions de prova de l'Internet Explorer (IE) 7 i una nova "build" de Longhorn.

Primeres captures de pantalla de l'IE7

Per la Xarxa de xarxes han començat a circular ja les primeres captures de pantalla del futur Internet Explorer 7, la versió del navegador web de Microsoft que s'inclourà en Longhorn (el successor del Windows XP). Fins ara s'havia parlat de les funcionalitats que inclouria, però no del seu aspecte, que és precisament el que s'ha vist aquests dies.

El nou IE tindrà una interfície més "neta", amb menys elements en pantalla i més semblant al navegador Firefox.

Com a element destacable, s'hi inclou un cercador integrat en el navegador, una tendència que fa temps que segueixen els browsers de la competència com el mateix Firefox o el Safari d'Apple, malgrat que en aquest cas no es tracti de Google, si no probablement de MSN Search, tot i que és gairebé segur que l'usuari pugui canviar aquesta preferència, encara que no és menys cert que la major part dels usuaris ni tan sols es molesta a fer això.

D'altra banda, la barra de menú ja no es troba a la part superior de la finestra, si no que ara s'ubica entre la barra d'adreces i l'espai en què es renderitza la plana en si.

Finalment, mencionar el lector de feeds RSS incorporat en el programa.

Les captures de pantalla corresponents a la presentació de l'IE7 a la conferència Gnomedex 5.0 es poden veure a

Neowin.net - Where unprofessional journalism looks better - Internet Explorer 7 Screenshots
http://www.neowin.net/comments.php?id=29131&category=main

Nova build de Longhorn

També es va veure durant la conferència una presentació d'una nova versió de Longhorn, nom en clau del sistema operatiu que seguirà a l'actual Windows XP en la línia de desenvolupament de Microsoft.

Segons alguns rumors, aquesta darrera build presentada podria ser la triada per ser alliberada com a versió beta per a desenvolupadors i usuaris aquest mateix estiu.

Les captures de pantalla corresponents a la build 5087 de Longhorn es poden veure a

Flexbeta - Windows Longhorn Build 5087
http://www.flexbeta.net/main/comments.php?catid=1&id=13690