diumenge, de juny 19, 2005

Mandriva adquireix Lycoris

Després d'adquirir a la brasilera connectiva i un cop superada la crisi financera que va patir fa alguns mesos, l'antiga Mandrake Linux es fa ara amb el control d'una de les companyies que han lluitat per acostar Linux als ordinadors dels usuaris imitant en tot el possible l'aparença i funcionalitat del Windows.

La companyia, d'origen francès, va declarar l'estat de fallida el 27 de gener del 2003, i s'hi va trobar sumida de forma oficial fins al 30 de març del 2004. La causa de la fallida fou la impossibilitat de frenar les despeses sumada a la incapacitat de generar beneficis. Al seu torn, aquesta circumstància va ser deguda en part a la mala qualitat de les versions 9 i 10 de la seva distribució, en contrast amb la bona feina demostrada en les versions 7 i 8.

Però com l'au fènix Mandrake va ressorgir de les seves cendres, i al gener d'enguany anunciava l'adquisició del fabricant brasiler Conectiva, la distribució de la qual gaudia de bona fama en el sector servidors. Amb aquest moviment la companyia tornava a estar entre les grans del sector, tot i que el seu recent estat de fallida encara despertava alguns recels, que poden ser abandonats amb l'anunci d'aquesta setmana.

Per la seva banda, Lycoris fou fundada l'any 2000 amb el nom de Redmond Linux Corp. ja que els seus quarters generals es troben en aquesta població de l'estat de Washington (EUA), curiosament el mateix lloc on té la seva seu central Microsoft. I precisament el seu fundador, Joseph Cheek, va treballar anteriorment per a la companyia de Bill Gates.

Com ja es declara en la nota de premsa emesa conjuntament per Mandriva i Lycoris, el principal objectiu d'aquesta adquisició és traspassar l'experiència adquirida per la companyia nord-americana a l'escriptori de Mandriva.

A banda, Lycoris també ha estat pionera en oferir distribucions de Linux d'ús simple per a Tablet PC's i PDA's, ja que tot i que existien anteriorment diverses solucions preparades per a estos segments de mercat, cap tenia la facilitat d'instal·lació i ús de les versions de Lycoris.

L'objectiu immediat és el de crear una sola distribució per a l'usuari final partint de Mandriva Discovery i Lycoris Desktop/LX.

Amb aquest pas, Mandriva guanya punts suficients per a enfrontar-se de tu a tu i fins i tot superar a distribucions com Novell/SuSE i Fedora, ja que disposarà no només de solucions semblants si no també d'un ampli ventall que cobrirà altres segments de mercat.

Més informació:

Mandriva announces acquisition of main Lycoris assets, new move on the desktop
http://www.mandriva.com/company/press/pr?n=/pr/corporate/2556