divendres, de desembre 07, 2007

SAP presenta nou programari per a l'iPhone

La companyia germànica demostra que el telèfon d'Apple no és només una "joguina" per a geeks o un gàdget de moda, sinó també una eina seriosa per a treballar.

L'iPhone està arrasant allà on arriba. La millor prova són les llargues cues a les botigues Apple de Nova York o San Francisco quan es va produir el seu llançament als Estats Units, vistes a les cadenes de televisió de mig món, i els 30.000 exemplars venuts en amb prou feines cinc dies per Orange d'ençà de la seva posada a la venda a França. Un telèfon d'usuari final amb unes excel·lents capacitats de reproducció de música, un sistema operatiu robust i estable i una navegació web més que excel·lent... però pocs esperaven que també fos útil per a la productivitat a l'oficina i més enllà de gestionar el correu electrònic.

SAP AG, companyia alemanya líder mundial en programari per a gestió empresarial i considerada la tercera companyia de programari en general del món, ha presentat una versió del seu programa SAP CRM 2007 per a dispositius mòbils que funciona a l'iPhone, i que segons la mateixa companyia segueix una forma de configuració a mesura tan fàcil com la pàgina iGoogle, basant-se en la metàfora d'arrossegar i deixar anar components.

L'obertura cap a aquest terminal en concret ve motivada per la gran popularitat de l'iPhone, que l'ha convertit sense cap mena de dubte en un dels gàdgets més desitjats de l'any. La gran quantitat de vendes fa a més que sigui un telèfon força estès i, a més, si funciona a l'iPhone té moltes possibilitats de funcionar a l'iPod Touch, que té les mateixes funcionalitats que l'iPhone sense la part de telefonia però sí comptant amb WiFi, pel que pot ser una opció per utilitzar en un entorn empresarial.

Fins ara, la companyia germànica disposava de programari per a plataformes àmpliament adoptades en el món empresarial com són les BlackBerry, Palm i Windows Mobile, però aquesta incursió en el dispositiu d'Apple demostra que aquesta plataforma és tan vàlida com qualsevol altra per a emprar aplicacions de tipus empresarial.

L'anunci es produeix poc temps després de què la companyia de Steve Jobs obrís l'iPhone a aplicacions de terceres parts, quelcom que inicialment estava vetat. La iniciativa de SAP demostra la bona idea que això ha suposat per a l'iPhone i per a Apple, que pot posar un altre peu en els entorns empresarials juntament amb els seus servidors Xserve.

Més informació:

Notícia a l'agència Reuters
http://www.reuters.com/article/technologyNews/idUSN0452282620071204?pageNumber=2&virtualBrandChannel=10004