dijous, de novembre 29, 2007

La segona generació de Zune veu la llum

Sense que la primera hagi aconseguit l'èxit al mercat que Microsoft esperava, la companyia de Redmond ha llançat la segona generació del seu reproductor MP3 i la web que facilita la interacció social entre els seus posseïdors.

Sembla que Microsoft vol fer de Zune la seva "piece de resistance" en el camp multimèdia personal i com a arma davant la forta empenta que encara està experimentant Apple i que no sembla que s'esgoti malgrat el temps que fa que la família iPod es troba a les botigues; sembla que els usuaris no es cansen dels productes de la companyia de la poma, que té un liderat totalment indiscutible i incontestable en el camp dels reproductors MP3 amb el popular iPod. Davant d'aquesta situació, a Redmond han decidit llançar una aposta que, de moment, no ha aconseguit ocupar una part significativa del mercat global.

Els nois de Bill Gates sembla que han volgut fer del Zune una peça de col·leccionisme, pel que han començat a treure al mercat sèries limitades de Zunes amb motius relatius a artistes del món de la música o el disseny i la moda. la nova botiga en línia Zune Originals va un pas més enllà permetent l'adquisició d'un Zune totalment personalitzat a voluntat del client mitjançant dissenys gravats en el reproductor amb làser.

Els nous models són el de 80 GB. en color negre i amb pantalla de 3,2" que disposa d'auriculars estèreo d'alta qualitat, l'ultraportable de 4 GB. i el de 8 GB. estant aquests dos últims disponibles en negre, vermell, rosa i verd. Una altra novetat és que tots els elements d 'aquesta nova família Zune compten amb un botó de navegació sensible al tacte anomenat Zune Pad i que pot servir per a diverses funcions que van des de navegar pels menús fins a ajustar el volum del so. El receptor de ràdio FM completa el pack.

La part de programari també s'actualitza, així com l'apartat social en línia. El nou programari per a la gestió dels reproductors MP3 Zune es pot descarregar gratuïtament des de

Zune.net | Zune Software
http://www.zune.net/en-US/products/zunesoftware/default.htm

A partir d'ara, sincronitzar arxius entre el nostre ordinador amb Windows i un reproductor Zune serà tan fàcil com arrossegar i deixar anar.

A la nova Zune Marketplace l'internauta també pot trobar i descarregar música en format MP3 sense restriccions imposades per DRM, en una maniobra que sembla imitar el moviment que Apple va fer ara fa uns mesos oferint música lliure de sistemes de protecció. Aquesta oferta constitueix una mínima part del catàleg de Zune, i la resta ho podem trobar amb un preu per cada cançó o àlbum o bé en forma de tarifa plana que per 14,99 dòlars per mes ens permet descàrregues il·limitades.

Els recursos per a crear llistes de reproducció de cançons personalitzades i intercanviar-les amb altres usuaris també estan a l'abast de la mà, imitant d'aquesta manera el que des de fa temps ja és present a l'iTunes.

Més informació:

Zune.net
http://www.zune.net/

Zune Originals
http://www.zuneoriginals.net/

Nota de premsa corresponent a l'anunci dels nous reproductors Zune
http://www.microsoft.com/presspass/press/2007/nov07/11-12ZuneCustomizationPR.mspx

Nota de premsa amb la informació dels nous serveis socials de Zune i el nou programari
http://www.microsoft.com/presspass/features/2007/nov07/11-12zunesocial.mspx