dimecres, de desembre 05, 2007

Google llança versió 2.0 de Maps per a telèfons mòbils

Encara que el nostre terminal no disposi de GPS, el nou Google Maps disposa d'un sistema que ens permet conèixer la nostra localització aproximada.

El nou Google Maps 2.0 per a telèfons mòbils inclou la tecnologia My Location (La Meva Localització), que empra l'identificador únic de cada torre emissora de telefonia mòbil, el que es coneix com a cèl·lula o cel·la -i d'aquí la denominació de telefonia cel·lular àmpliament emprada a Llatinoamèrica- per conèixer la ubicació de l'usuari i, d'aquesta manera, proporcionar-li informació més detallada sobre els punts d'interès dels voltants.

La principal idea de Google és proporcionar un servei de geolocalització a usuaris de telèfons mòbils que no disposin de receptor GPS. Segons dades proporcionades per la companyia del cercador, el 85% dels terminals que es venguin durant el vinent 2008 no comptaran amb aquesta funcionalitat.

Cal destacar que la localització no serà exacta, si no aproximada ja que el que es localitzarà serà la torre GSM de la cel·la a la qual es trobi connectat l'usuari. Tot i això, la precisió serà suficient per a què el sistema pugui informar sobre comerços i serveis que es trobin prop de l'usuari.

Google s'ha afanyat a especificar que la geolocalització no implica que es guardin a les seves bases de dades informació sobre les localitzacions de l'usuari, de manera que aquest servei és emprat de forma anònima. La companyia del cercador ha rebut darrerament nombroses crítiques sobre la informació que guarda dels internautes a través dels seus diferents serveis.

El funcionament de La Meva Localització és simple: l'usuari només ha de prémer la tecla del número zero per a què la pantalla es traslladi a la seva localització aproximada. A partir d'aquí, l'usuari pot realitzar consultes, buscar establiments propers o calcular rutes.

La Meva Localització no es troba disponible a tots els terminals. En aquells en els que pugui ser activada alguna funció o programari de detecció i anàlisi de les xarxes GSM són els més susceptibles de poder executar aquesta funcionalitat. Google ha informat que els dispositius amb Symbian Sèrie 60 tercera edició, Blackberries, alguns terminals amb Windows Mobile, els nous Sony Ericsson i alguns models de Motorola poden usar la funció La Meva Localització.

Fora dels Estats Units és possible que hi hagi països en els quals aquest servei encara no estigui disponible. Allà, a més, els usuaris poden gaudir de la informació del trànsit en 30 metròpolis del país nord-americà.

Google Maps Mobile pot descarregar-se des del mateix terminal, apuntant el navegador web del telèfon a l'adreça http://www.google.com/gmm

Més informació:

Pàgina web de Google Maps per a telèfons mòbils
http://www.google.com/gmm/index.html