diumenge, de novembre 04, 2007

iGoogle, disponible ara també en català

Els gàdgets que podem posar a la nostra plana d'inici ja estan disponibles en la nostra llengua.

La multinacional Google, una de les empreses de referència a Internet, ha donat a conèixer la publicació a la Xarxa de xarxes de diverses versions idiomàtiques localitzades d'iGoogle, el portal personalitzable com a pàgina d'inici per a l'internauta. Entre aquestes localitzacions hi destaquem la catalana.

iGoogle fou llançat el 2005 com una aposta de la multinacional de les cerques per retornar a una fórmula que diversos portals havien emprat amb més o menys sort feia alguns anys: proporcionar una plana d'inici als internautes personalitzable amb diversos serveis. Aquests serveis empren l'API de Google per als gàdgets, petites aplicacions que també es poden usar a la màquina local gràcies al motor Google Desktop. Fins i tot, alguns gàdgets desenvolupats per a l'escriptori poden ser emprats a iGoogle.

Entre les funcionalitats que permet aquest servei podem destacar els titulars de noticies, un rellotge amb la data i l'hora, la previsió meteorològica per a una ciutat o zona geogràfica determinada, o un recull de vídeos del YouTube. Totes aquestes funcionalitats es poden afegir, treure o se'n poden modificar alguns paràmetres de funcionament o estètics.

L'aparença de la pàgina en sí també pot ser canviada mitjançant l'ús de temes, combinacions de colors i imatges per a la pàgina i els serveis que s'hi presenten.

La informació necessària per al manteniment de la plana d'inici personalitzada es desa a la màquina local en format de cookies, de manera que si canviem d'ordinador ens hi haurem de tornar a personalitzar la plana d'inici d'iGoogle, una tasca molt fàcil de dur a terme. Els navegadors suportats són l'Internet Explorer 5.5 o superior, Firefox, Safari, Netscape, Mozilla i Opera a partir de la versió 8.

Per gaudir d'aquesta plana en català, tan sols haurem d'indicar a les preferències (enllaç al costat del quadre de text de cerques) que volem la interfície en aquesta llengua, o bé indicar aquella que ens sigui més escaient.

Més informació:

iGoogle
http://www.igoogle.com/