diumenge, de juliol 01, 2007

YouTube i Apple: primer a la televisió, ara en el mòbil

Si primer Apple va anunciar que els vídeos de YouTube serien accessibles des de l'Apple TV, ara ens sorprèn revelant que també els podrem veure des de l'iPhone.

La companyia de Steve Jobs sembla decidida a buscar continguts per als seus aparells electrònics més nous com són l'Apple TV i el telèfon iPhone, essent que aquest darrer ha vist la llum tot just aquesta setmana. Si la setmana passat ens assabentàvem de què els vídeos de YouTube es podrien veure a l'Apple TV gràcies a una actualització del seu firmware, ara li ha tocat el torn al telèfon de la companyia de Cupertino.

Apple ha anunciat que els posseïdors de l'iPhone podran veure els vídeos de YouTube en el seu telèfon gràcies a una nova aplicació creada per la companyia a tal efecte i que permetrà descarregar-los de forma inalàmbrica bé a través de la connexió WiFi, o bé a través de la connexió EDGE (un tipus de tecnologia basada en la GPRS però que permet velocitats més altes, i que s'ha començat a implantar a partir del 2003 a l'Amèrica del Nord).

Per a la correcta visualització del seu catàleg de vídeos, YouTube els posarà a disposició dels posseïdors de l'iPhone en el format H.264, una variant del MPEG-4 molt emprada per Apple. D'aquesta manera, l'iPhone es convertirà en el primer dispositiu mòbil en fer ús d'aquest còdec per als continguts multimèdia.

De moment es posaran uns 10.000 vídeos en línia per a l'iPhone aquest 29 de juny, i durant les properes setmanes tot el catàleg de vídeos del cèlebre site estarà disponible en format H.264 per a la seva visualització en els telèfons mòbils d'Apple.

La nota ha estat aprofitada també per anunciar la disponibilitat de l'actualització de programari per a l'Apple TV que proporciona als usuaris d'aquest aparell accés als vídeos de YouTube.

Més informació:

Nota de premsa d'Apple
http://www.apple.com/pr/library/2007/06/20youtube.html

Pàgina web de l'iPhone
http://www.apple.com/iphone/