dissabte, de juny 30, 2007

Google Desktop disponible per a Linux

Proporciona les mateixes funcionalitats que els seus germans per a Windows i Mac OS X en el sistema operatiu del pingüí.

Després d'aparèixer per a Windows i Mac OS X, el següent pas lògic de Google Desktop era el seu port al sistema operatiu lliure per excel·lència, GNU/Linux. Aquesta eina permet la indexació del contingut del nostre disc dur per a la posterior realització de cerques amb una eina i una forma de veure els resultats molt similar a la què ens proporciona el motor de cerca en línia de Google.

Google Desktop reconeix una gran quantitat de formats de fitxer, que van des d'arxius PDF, HTML, documents d'OpenOffice, pàgines de manual (man), correu electrònic de Thunderbird, imatges o música. També dóna la possibilitat d'incloure a les cerques les carpetes de correu del nostre compte de Gmail i realitzar una recerca mixta a l'ordinador local i Internet.

Una funcionalitat interessant és la possibilitat d'accedir a versions prèvies d'un fitxer o fins i tot recuperar aquells arxius que han estat esborrats accidentalment.

Des del Quick Search Box, un petit quadre de text integrat en el nostre escriptori, podrem realitzar de forma ràpida i còmoda les nostres cerques i obtenir els resultats en el nostre navegador per defecte.

Google Desktop per a Linux es troba de moment en fase beta encara que ja es pot descarregar des de la Web, i s'ofereix en diversos idiomes com l'espanyol, anglès, francès, portuguès, xinès o alemany.

Les distribucions Linux oficialment suportades són Debian 4.0, Fedora Core 6, Ubuntu 6.10, SuSE 10.1 i Red Flag 5 (no confondre amb Red Hat; Red Flag és una distro xinesa).

Més informació:

Google Desktop per a Linux
http://desktop.google.com/linux/