divendres, de juliol 06, 2007

Rentat de cara a les aplicacions en línia de Google

La companyia del cercador canvia la cara del gestor de fitxers de les seves aplicacions en línia al mateix temps que amplia les funcionalitats de recerca en aquest entorn.

D'ençà del passat 27 de juny, els usuaris de Google Docs&Spreadsheets i de Google Apps, les versions gratuïta i de pagament respectivament del processador de text i full de càlcul en línia de Google, gaudeixen d'un nou gestor de fitxers que, a més d'un nou aspecte a l'aplicació, la doten també de noves funcionalitats.

L'element distintiu és la barra lateral esquerra a l'estil de l'Outlook que ens permet navegar entre carpetes i seleccionar altres usuaris amb els quals tinguem arxius compartits. A la banda dreta podem veure el llistat d'arxius disponibles, en ordre cronològic invers (quant més recent, més al principi de la llista).

A partir d'ara (i com es desprèn implícitament del paràgraf anterior) tenim la possibilitat de crear carpetes per ordenar més bé els nostres documents. A través del botó de creació de nou element podem crear un text, un full de càlcul o una carpeta per a classificar arxius.

Una altra novetat és la possibilitat d'arrossegar i deixar anar (drag&drop) els diferents fitxers a la banda dreta cap a carpetes que tinguem a la banda esquerra de la finestra per incloure'ls dins d'elles. Amb això es simula a la perfecció el funcionament d'un sistema operatiu com Windows o Mac OS X.

Les possibilitats de cerca també es veuen ampliades amb el autocompletat, de manera que en quant comencem a escriure el terme a cercar, de forma automàtica el sistema ja iniciarà el procés de recerca i a oferir resultats.

Finalment, el sistema d'invitacions per a compartir un document i treballar conjuntament en ell també ha estat millorat i és més fàcil d'usar.

Més informació:

Nota de premsa de Google
http://www.google.com/intl/en/press/annc/ds_doclist.html

Google Docs&Spreadsheets
http://docs.google.com/