dijous, de juliol 05, 2007

Red Hat està disposada a parlar amb Microsoft d'interoperabilitat de sistemes... però de res més

"Res de tocar el tema de patents" sembla dir la companyia del barret vermell al gegant de Redmond.

En una entrevista exclusiva concedida a l'edició en línia en llengua anglesa del rotatiu eWeek, Paul Cormier (vicepresident executiu d'enginyeria a Red Hat), va afirmar que la companyia per a la qual treballa està disposada a iniciar converses amb Microsoft sobre interoperativitat Linux-Windows (això és, que els dos sistemes operatius treballin més bé plegats), però que en aquestes converses no s'hi haurien d'incloure temes de propietat intel·lectual, a diferència del què van fer Microsoft i Novell fa uns mesos.

I és que Red Hat sembla haver après bé la lliçó del què ha passat i continua passant a la comunitat linuxera amb Novell i les companyies que posteriorment han signat pactes similars amb Microsoft: el menyspreu i la indiferència, a més de les males crítiques.

De fet, no seria la primera vegada que ambdues companyies s'asseurien a parlar, doncs ja fa uns mesos van fer-ho i van incloure a les converses els drets de propietat intel·lectual de Microsoft sobre part del codi de Linux, tot i que no es va arribar a cap acord. No han transcendit detalls concrets del que es va tocar en aquelles negociacions, i els executius de les dues empreses es neguen a fer comentaris al respecte.

Per la seva banda, la companyia de Redmond es mostra disposada a encetar les converses, però sempre que s'hi incloguin els drets de propietat intel·lectual entre els temes a debatre, amb el què de moment ambdues empreses no han aconseguit posar-se d'acord sobre què parlar.

El pacte Novell-Microsoft ha provocat un autèntic terratrèmol en el sí de la comunitat Linux, creant divisions dins aquesta fins al punt que alguns experts parlen d'una imminent "guerra civil" en Linux.
http://www.blogger.com/img/gl.link.gif
Més informació:

Article a eWeek
http://www.eweek.com/article2/0,1895,2154521,00.asp