dilluns, de juliol 02, 2007

Apple comença a vendre l'iPhone amb l'èxit esperat

Cues per comprar els primers aparells i revenda a preus d'escàndol a eBay. És el mínim per al telèfon mòbil que més expectació ha despertat en els darrers temps.

El divendres 29 de juliol de 2007 passarà a la història recent de la informàtica com la data que va oficialitzar l'entrada d'Apple en el terreny de la telefonia mòbil amb la posada a la venda de l'aclamat i esperat iPhone. Aquest dia, a les 18:00 hora de la costa oest dels Estats Units, les botigues Apple Store van començar a vendre als primers clients que havien fet cua durant dies per aconseguir l'aparell, que es converteix d'aquesta forma en un preat "trofeu". Aquestes botigues van restar obertes el mateix dia fins a la mitjanit.

A més d'això, i per tal de fer-nos una idea de l'èxit que ha tingut l'iPhone en el seu llançament, val a dir que Apple ha limitat el nombre d'unitats per comprador a dues, suposo que per evitar la revenda de l'aparell a eBay, especialment a compradors d'altres continents com l'Europeu als quals l'iPhone arribarà més endavant.

Malgrat tot, sembla que no s'ha pogut evitar tal mercat, doncs només hem de buscar iPhone en el popular lloc de subhastes per veure una gran quantitat d'aparells que s'han posat a la venda a preus que ronden, quan no superen, els 1.000 dòlars (el preu original és de 499 $ per a la versió de 4 GB. i 599 per a la de 8 GB.).

Un telèfon revolucionari

Tot i que s'ha dit i escrit molt sobre les novetats que presenta l'iPhone, el fet cert és que la suma de tecnologies que inclou fan d'ell un aparell únic en termes d'innovació en usabilitat.

Disposa d'un sol botó, el d'encesa, i la resta de les operacions (inclós el marcatge de números) es realitzen a través de la interfície gràfica d'usuari emprant per a això la pantalla tàctil.

El sistema operatiu que l'equipa i permet el seu funcionament és una versió reduïda del Mac OS X, un sistema basat en Unix i que és considerat com molt estable i altament eficient.

Inclou el navegador web Safari, amb el qual -i segons afirma la publicitat de la companyia de Cupertino- tenim accés a totes les aplicacions de la Web 2.0 .

Tècnicament, el telèfon és Quatribanda (850, 900, 1800, i 1900 MHz), disposa de connectivitat WiFi, Bluetooth 2.0 i EDGE (essent aquesta una versió millorada de la tecnologia GPRS), inclou càmera de 2.0 megapíxels, auriculars estèreo en el distintiu color blanc de l'iPod, i la seva bateria aguanta fins a 250 hores estimades en espera i 8 de conversa.

Per a la seva sincronització amb un ordinador de sobretaula, aquest darrer ha de disposar de Mac OS X 10.4.10 o posterior amb iTunes 7.3 o superior, o Windows XP Service Pack 2 o Vista també amb iTunes 7.3 instal·lat.

iPod i telèfon en un sol aparell

Són moltes les companyies fabricants que busquen aconseguir l'aparell que integri perfectament les funcions de telèfon mòbil i reproductor de música portàtil MP3. Sense cap mena de dubte, qui més números té per a això és Apple amb l'iPhone.

La companyia de Cupertino compta al seu favor amb l'iPod, el reproductor MP3 amb més èxit de tots els temps i que es ven en diverses versions depenent de la seva mida i capacitat. L'iPhone uneix tota la funcionalitat de l'iPod al telèfon, a més de permetre'ns també veure vídeos en format H.264 o MPEG-4.

Una pantalla que es mou molt...

Una de les característiques de l'iPhone és la seva pantalla giratòria. No hem de tocar cap tecla ni realitzar cap gest sobre la seva pantalla tàctil per girar-la i situar-la en vertical o horitzontal. Tan sols haurem de moure el telèfon.

Aquesta màgia és possible gràcies a uns sensors inclosos en el mateix aparell i que informen al sistema de la posició actual del telèfon. D'aquesta forma, l'OS X que funciona a l'iPhone posarà la pantalla en vertical o horitzontal segons més li convingui. La correcta visualització de vídeos es converteix, doncs, en un joc de nens per als posseïdors de tan fenomenal aparell.

El tipus de pantalla no només és tàctil, sino que es defineix com a multi-touch (literalment, multi-toc). Aquesta capacitat li permet, per exemple, reconèixer quan el dit de l'usuari no només dóna un toc ràpid a la pantalla, sino també quan desplaça la gemma a través d'ella, generant en el sistema un esdeveniment similar al que passa quan arrosseguem una barra de desplaçament lateral en una finestra d'un ordinador d'escriptori.

El teclat que s'inclou es mostra en pantalla, de la mateixa manera que els teclats dels sistemes operatius per a PDA que funcionen amb el punter del dispositiu, només que el de l'iPhone ha estat convenientment dissenyat per a què pugui ser còmodament emprat amb els dits.

Més informació:

Apple iPhone
http://www.apple.com/iphone/

Nota de premsa d'Apple anunciant la posada a la venda de l'iPhone
http://www.apple.com/pr/library/2007/06/28iphone.html