dimecres, de juliol 11, 2007

Intel inverteix en VMware

El fabricant de xips adquireix accions de la companyia de solucions de virtualització mitjançant la seva filial financera: Intel Capital.

D'aquesta manera, el gegant del silici aposta públicament per una de les múltiples companyies que intenten guanyar-se un lloc amb nom propi a l'Olimp de la virtualització, una tecnologia cada dia més en coneguda i emprada no ja només en els centres de dades d'arreu del món, si no que es comença a veure en màquines desktop tot i que encara no ha arribat a l'usuari final de forma massiva.

L'operació realitzada pel fabricant californià consisteix en la compra d'accions de classe A de VMware per valor de 218,5 milions de dòlars. Tot i la gran quantitat de diners, Intel "només" controlarà un 2,5% del total de les accions de VMware, fet pel qual no podrà dirigir el destí d'aquesta empresa, malgrat que si podrà seure a un dels seus directius en el consell executiu de VMware.

Aquest acord pot suposar un petit cop per a les empreses que competeixen contra VMware en el mercat de la virtualització, com són Parallels o Microsoft, ja que Intel és el més gran proveïdor de microxips del món, i l'aliança financera probablement donarà pas a una major col·laboració tecnològica entre ambdues empreses, fet que redundarà en un millor benefici competitiu per a VMware.

L'operació es troba encara subjecta a la revisió de les autoritats pertinents als Estats Units.

Més informació:

Nota de premsa de VMware
http://www.vmware.com/company/news/releases/vmware_intel.html