dimarts, de juliol 17, 2007

CUPS és adquirit per Apple

El futur de CUPS és clar per al seu fundador, que ja ha declarat que continuarà treballant en el projecte mentre la comunitat observa i espera.

CUPS (Common Unix Printing System) consisteix en un sistema modular d'impressió per a sistemes operatius basats en Unix que permet a un ordinador convertir-se en un servidor d'impressió, derivant els treballs que li arriben a la impressora adequada. Es troba disponible per als sistemes operatius més emprats com són Linux, Mac OS X, i fins i tot Windows (malgrat que aquest darrer no està basat en Unix).

El passat dia 11 de juliol, Michael R. Sweet (fundador i director de CUPS), va anunciar l'adquisició d'aquest estàndard per part d'Apple, i la seva pròpia incorporació a la companyia de la poma mossegada. Tot i que Sweet es troba actualment treballant en projectes no relacionats amb CUPS, ja ha manifestat que continuarà desenvolupant aquest programari.

CUPS es troba disponible sota llicència GPL versió 2, pel que és poc probable que Apple tanqui el seu codi font en properes versions, encara que ja se sap que la multinacional de Steve Jobs sol ser bastant imprevisible en aquests aspectes. Malgrat tot, i en aquest darrer cas, la comunitat de desenvolupadors podria continuar la feina en el punt en què Apple va prendre el control de la situació.

De moment hi ha hagut poques manifestacions a favor o en contra del moviment d'Apple per part de la comunitat del programari lliure.

Més informació:

CUPS Purchased by Apple Inc.
http://www.cups.org/articles.php?L475+I0+T+M10+P1+Q