divendres, de juliol 13, 2007

Blogger Backup, utilitat per a realitzar còpia de seguretat en el disc local dels nostres posts en el bloc

Ens permet guardar tots els articles escrits en un bloc, o bé una quantitat determinada en un o diversos fitxers en format Atom, essent altament configurable segons les nostres necessitats.

Els weblogs o, simplement, blocs, són una tendència que s'ha assentat al mercat de les comunicacions més que una moda passatgera, arrossegant amb ella especialment a gran quantitat d'internautes abans anònims que ara empren els nombrosos serveis gratuïts de publicació existents per donar la seva opinió i reflectir l'actualitat de tota mena de sectors. I sense cap mena de dubte, un dels més coneguts és Blogger, propietat de Google.

Una cosa que ens pot preocupar dels weblogs és que els continguts que generem només existeixen a la Xarxa, i malgrat que les mesures de seguretat dels servidors són bones (per no dir excel·lents en el cas de les grans companyies), sempre existeix un risc que si la informació es destrueix ens quedem sense tot el que hem escrit fins a un determinat dia.

És per això que per a la plataforma Blogger de Google s'ha creat una eina que permet salvar els nostres posts a un disc dur local, permetent amb això que tinguem una còpia de seguretat en propietat de tot el que hem escrit.

Curiosament, per trobar Blogger Backup no hem d'anar al lloc web de Google, sinó a la comunitat Codeplex de Microsoft. Escrit per a Windows, aquest programa ens permet guardar els diferents posts dels quals es composa el nostre bloc en un sol i gran fitxer en format Atom, o bé en fitxers individuals per a cada post, o si volem els posts agrupats de 10 en 10 o de 50 en 50 a cada fitxer. També podem escollir si volem guardar els comentaris que altres usuaris han realitzat en cada post. Les opcions de configuració són múltiples i variades, com podem veure.

La utilitat Blogger Backup es pot descarregar gratuïtament des de la web i ser usada. Per a això només caldrà disposar d'un ordinador amb Windows, doncs és l'únic sistema operatiu per al qual es troba disponible. La versió actual és la 1.0.3.8 beta.

Més informació:

Blogger Backup
http://www.codeplex.com/bloggerbackup