dissabte, d’abril 21, 2007

Opera Soft presenta una versió 9.2 del seu navegador amb interessants novetats

El més destacable és Speed Dial, que ens permet accedir de forma ràpida als nou preferits que més emprem.

Tot i que potser hauria d'haver rebut un nombre d'ordre superior (el 10.0) per la importància de les novetats que presenta, el volum d'aquestes ha semblat insuficient a la companyia noruega Opera Soft per realitzar aquesta operació cosmètica en el seu navegador web, pel què l'han deixat amb tan sols una versió secundària més, la 9.2 .

La principal novetat que presenta aquesta nova revisió és la funcionalitat anomenada Speed Dial i que consisteix en tenir accessibles els 9 preferits més usats d'una forma visual i idèntica a com es veuen les miniatures de les pàgines web, una funció que també inclou Internet Explorer 7. A més de poder seleccionar el site desitjat, i en poder veure una imatge en miniatura d'aquest, la funcionalitat Speed Dial també ens permet comprovar si les pàgines web incloses entre aquests preferits han estat actualitzades.

Els widgets, petites utilitats que complementen i amplien les funcionalitats del navegador web, poden executar-se fora de la finestra del navegador web, podent actuar com a substitutiu d'aquesta funcionalitat per al sistema operatiu Windows XP, ja que aquest -i a diferència de Windows Vista- no implementa widgets de forma nativa.

Opera 9.2 ja es pot descarregar des de la pàgina web del fabricant noruec de forma gratuïta.

Més informació:

Nota de premsa explicant la nova funcionalitat Speed Dial
http://www.opera.com/pressreleases/en/2007/04/11/

Pàgina web d'Opera
http://www.opera.com