dimarts, d’abril 17, 2007

iMàtica inaugura el seu Podcast i ja està disponible en RSS

El nostre lloc web s'actualitza a les darreres tecnologies i fa més versàtil la consulta d'informació als lectors.

"Normalment no usem una nova tecnologia de seguida que surt al carrer, preferim que triomfi entre els usuaris, s'estabilitzi i hi veiem una vida continuada i perllongada. Llavors comencem a considerar-ne el seu ús" ha declarat Guillem Alsina, director de continguts d'iMàtica, en referència al temps què ha costat disposar d'aquestes novetats a la nostra plana web.

El Podcast d'iMàtica permetrà als lectors de la web i als oients del nostre programa setmanal de COM Ràdio Girona (92.7 FM) gaudir de les gravacions de tots els espais emesos des del 2 de febrer d'aquest any fins endavant.

iMàtica Ràdio és un espai setmanal d'uns quaranta minuts de durada aproximadament, en el qual informem de totes les novetats relacionades amb el món de la informàtica i les noves tecnologies. Inclou una secció de noticies, amb el resum del què publiquem a la nostra plana web imatica.org, el truc de la setmana, una secció de tertúlia i connexions al xat (concretament al canal #girona de la xarxa IRC-Hispano) per tal d'interactuar amb la nostra audiència.

El format dels programes és MP3 de 128 kbps i 44 KHz en estèreo, i es pot trobar directament a l'adreça http://www.imatica.info/radio/rss.xml o bé al seu apartat d'iTunes, a l'adreça http://phobos.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewPodcast?id=220411944 . Per a usar aquesta darrera adreça, cal tenir el programari iTunes d'Apple (de descàrrega gratuïta) instal·lat al nostre ordinador.

Gràcies a iTunes, l'usuari es pot subscriure al Podcast rebent de forma automàtica els nous programes a mesura que aquests vagin essent publicats.

RSS

Una altra novetat és la disponibilitat del 'feed' RSS d'iMàtica, que permetrà als lectors de la nostra plana web gaudir cada setmana de les noticies en aquest format.

RSS (Really Simple Syndication) consisteix en una tecnologia basada en el llenguatge de descripció de dades XML que permet la publicació de continguts en línia de fàcil i ràpid accés mitjançant programes especials anomenats agregadors que actualitzen els continguts de forma automatitzada i sense necessitar la intervenció de l'usuari. És la mateixa tecnologia emprada per realitzar els Podcasts d'àudio.

Els continguts del feed RSS el constitueixen les seccions de noticies i breus i, com a la pàgina web, serà actualitzat amb periodicitat setmanal.

Més informació:

Podcast d'iMàtica Ràdio
http://phobos.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewPodcast?id=220411944

RSS d'iMàtica
http://imatica.org/rss.xml